Wizz Air otvara bazu u Sarajevu i pokreće nove linije

0
Radiosarajevo.ba
Wizz Air otvara bazu u Sarajevu i pokreće nove linije
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Wizz Air, "najzelenija" evropska aviokompanija sa najvećom stopom rasta, danas je najavila otvaranje svoje 41. baze u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Najavljeno je i baziranje jednog aviona Airbus A320 na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u maju 2021. godine.

Osim uspostavljanja nove baze, Wizz Air je od maja 2021. najavio i pokretanje devet novih ruta iz Sarajeva ka gradovima u sedam zemalja.

Wizz Air iz Bosne i Hercegovine leti još od maja 2013. godine kada je prvi avion poletio iz Tuzle za Malmö. U proteklih osam godina iz i prema BiH prevezli su skoro tri miliona putnika.

Aerodrom Sarajevo - undefined

Foto: Screenshot: Aerodrom Sarajevo

Avion Airbus A320 obavljat će letove na devet novih linija i to: Brussels Charleroi, Copenhagen, Dortmund, Eindhoven, Gothenburg, London Luton, Memmingen, Basel-Mulhouse-Freiburg (Euroairport) i Pariz Beauvais.

Wizz Air je također uveo novu eru sanitarnih putovanja sa pojačanim higijenskim mjerama kako bi se osigurali zdravlje i sigurnost putnika i posade. 

Ilustracija - undefined

Foto: EPA-EFE: Ilustracija

Govoreći na današnjoj konferenciji za medije, Andras Rado, viši menadžer korporativnih komunikacija Wizz Aira, je izjavio:

“Nakon osam godina uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini, drago mi je što mogu najaviti našu drugu bosansku bazu u Sarajevu, jer vidimo potencijal i potražnju za jeftinim putovanjima u zemlji. Današnja najava je pokazatelj naše posvećenosti prisustvu u Bosni i Hercegovini i pružanju pristupačnijih prilika za putovanje, istovremeno se pridržavajući najviših standarda naših higijenskih protokola. Naši najsavremeniji avioni, kao i naše pojačane zaštitne mjere osigurat će najbolje sanitarne uslove za putnike. Wizz Air upravlja najmlađom i ekonomski najefikasnijom flotom aviona s najmanjim ekološkim otiskom u Evropi. Uvjeren sam da će Wizz Air pozitivno utjecati na ekonomski razvoj i rast turizma u Bosni i Hercegovini.”

Nermin Zijadić, direktor Sektora saobraćaja i usluga u zračnom saobraćaju Međunarodnog aerodroma Sarajevo, je rekao: “Prije svega moram istaći da smo veoma zadovoljni što je kompanija Wizz Air odlučila uspostaviti bazu na našem aerodromu, a vjerujem da je to vijest koja će obradovati i brojne naše građane, kako zbog povoljnih cijena karata, tako i zbog destinacija koje planira uvesti"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije