Transport / Aerodrom Sarajevo nastavlja sa rastom broja putnika i aviooperacija

07. 09. 2019. u 14:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo u mjesecu augustu 2019. godine prošlo je 178.943 putnika, što predstavlja rast od preko 12 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Ovim je nastavljen rapidan rast prometa, a što značajno doprinosi ukupnom razvoju turizma u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

U prošlom mjesecu realizirano je 1.710 zračnih operacija, a što je povećanje od 8 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Ukupno je kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo u prvih osam mjeseci ove godino prošlo 817.606 putnika, a što je povećanje od preko 9 posto u odnosu na prvih osam mjeseci prošle godine.

S obzirom na ove pokazatelje, Međunarodni aerodrom Sarajevo očekuje da će broj od milijon putnika, koji je ostvaren u decembru 2018. godine, biti dostignut već krajem oktobra ili početkom novembra ove godine, saopćeno je.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA