Rekord iz Trebinja: Poljoprivrednik uzgojio kupus težak 4.3 kilograma

Radiosarajevo.ba
Rekord iz Trebinja: Poljoprivrednik uzgojio kupus težak 4.3 kilograma
Borislav Morić iz Trebinja ovih dana postao je pravi rekorder, nakon što je u svojoj bašti uspio uzgojiti glavicu kupusa tešku 4.3 kilograma.

Nesvakidašnju pojavu na svom polju Morić je primijetio tokom berbe, te je dodao kako ništa neobično, što inače ne radi, nije činio tokom sadnje i uzgajanja povrća, prenosi Trebinjelive.

Iako mu komšije traže da im otkrije tajnu "hrane" koja je pospješila rast kupusa, Morić ističe kako nema nikakav poseban recept, osim što s ljubavlju radi svoj posao i dosta vremena provodi u bašti.

"Najvažnije je da je sve na prirodnoj bazi. Poneki šapat i lijepa riječ nisu nikome na odmet, pa ni povrću“, u šali kaže Morić.

Ova velika glavica kupusa završila je u Dubrovniku, kod Morićeve sestre.

Vrijedni domaćin odranije je poznat u svom gradu i po neobično velikom paradajzu, krompiru, te drugom povrću, tako da su njegovi proizvodi, iako ih rijetko prodaje na trebinjskoj pijaci, prepoznatljivi i ne mogu se spustiti na tezgu, a već su prodati.

Prijatelji kažu da Boro ipak ima neki tajni recept koji ne želi da otkrije kako bi im prkosio.

kupus_rekord_trebinjelive.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije