... / Registrovan Lidl u Bosni i Hercegovini: Da li je ovo zvanično?

09. 03. 2021. u 13:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Kompanija Lidl osnovana je u Bosni i Hercegovini, nakon što je ovaj njemački gigant nedavno najavio ulazak na bh. tržište.
Početni kapital kompanije Lidl BH d.o.o. je skoro million maraka, tačnije 977.915 KM.

Formalni osnivač je firma W E-International Zweite GmbH, a sjedište društva je u ulici Maglajska u Sarajevu.

Direktor firme je Roland Schreiber, a izvršni direktor Allen Halamić. Obojica su radili kao članovi Uprave Lidla Hrvatska, piše Biznisinfo.ba.

Lidl - undefined

Foto: Biznis.info: Lidl

Podsjećamo, ranije su njemački mediji pisali o dolasku ovog trgovačkog lanca u našu zemlju.

Lidlovi marketi na Balkanu su profitabilniji nego oni u Njemačkoj. Zbog toga se sada planira otvaranje prvih podružnica i u ostatku regije - prva na listi je BiH.

Lidl u posljednjih nekoliko godina ima vrlo dobra iskustva sa svojim podružnicama u Hrvatskoj i Srbiji. Baš zbog toga se ovaj njemački diskont želi sada proširiti i na druge zemlje u regiji. Bosna i Hercegovina je na vrhu liste, piše list Lebensmittelzeitung, a prenosi Business Insider.

Lidl će se vjerovatno na početku koncentrisati na gradove s najmanje 30.000 stanovnika, komentarišu stručnjaci za list Lebensmittelzeitung.

To bi značilo da bi se nove podružnice Lidla mogle otvoriti u 30 gradova, iako bi veći gradovi poput Sarajeva mogli nuditi i potencijal za nekoliko lokacija.

Još uvijek nije jasno kako će tačno biti postavljen asortiman u novim poslovnicama. Ako se Lidl bude orijentisao prema asortimanu kao što je i u susjednim zemljama, može se očekivati mješavina vlastitih marki i proizvoda domaćih dobavljača.

Prve podružnice u BiH bi se trebale otvoriti 2022. godine, ali još uvijek nije potvrđen konačan datum otvaranja.

Lidl trenutno ima 11.200 poslovnica u 32 zemlje širom svijeta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)