Nakon najave dolaska u BiH: Šta kažu u državnoj agenciji, šta u Lidlu

1
B. T.
Nakon najave dolaska u BiH: Šta kažu u državnoj agenciji, šta u Lidlu
Foto: Lidl / Lidl

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić najavio je da je poznati njemački trgovački lanac "Lidl" zainteresiran za otvaranje objekta u Sarajevu.

Kako je kazao, delegacija Lidla dolazila je u Sarajevo, bila je u Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo. Kako je objasnio, u Starom Gradu su tražili lokaciju, a Hadžibajrić im je ponudio nekoliko na razmatranje.

S druge strane, u Agenciji za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) za Radiosarajevo.ba kazali su da nemaju nikakve informacije o navodnoj investiciji od oko 700 miliona eura. 

"FIPA nije upoznata sa spomenutom informacijom. Nismo imali sastanke s predstavnicima navedenem kompanije niti su nas kontaktirali po bilo kom osnovu", kazali su za Radiosarajevo.ba. 

Na upit N1 o potencijalnom dolasku u BiH iz Lidla su naveli:

“Lidl konstantno razmatra potencijalno širenje i analizira uslove lokalnog tržišta kao i potencijal kupaca. Možemo potvrditi da trenutno analiziramo tržište u BiH“, kazali su i dodali da ne mogu govoriti o potencijalnim datumima za otvaranje poslovnica. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije