Nekretnine kao sigurna investicija za budućnost

2
Promotivni tekst
Nekretnine kao sigurna investicija za budućnost
Foto: Asa Banka / ASA Banka stambeni krediti

Kupovina stana ili kuće jedan je od najvažnijih koraka u životu.

Pomisao da imate mjesto koje biste mogli zvati svojim domom koje biste uredili po svom ukusu, stvara uzbudljiv osjećaj iščekivanja. Jer ta kupovina nije samo posjedovanje već ulaganje u budućnost i osiguranje mjesta na kojem ćete stvoriti bezbrojna sjećanja i uspomene.

Analize pokazuju da cijene nekretnina nastavljaju rasti, ali istovremno potražnje za stanovima nikada nije bila veća. Navode kako je ovaj trend rezultat višeg standarda i većih primanja kao i potrebe za prostranijim životnim prostorom i drugačijim životnim stilom.

Stoga se veliki broj građana odlučuje da ulaže u vlastiti dom. Kod ove važne odluke vrlo je bitno da stambeno pitanje riješite na najpovoljniji način.

Neophodno je sagledati stvarne potrebe u pogledu iznosa kredita, perioda otplate te mjesečnog anuiteta, tj. da li želimo kredit otplatiti prije uz višu ratu ili nešto kasnije uz nižu ratu. Ovo u direktnoj mjeri utječe na otplatni kapacitet i ostatak sredstava koji su neophodni za život. Stoga, stručna podrška i savjetodavni odnos od strane Banke je od izuzetnog značaja.

Kod odabira kredita, važna odluka je i vrsta kamatne stope (fiksna ili promjenjiva), te ostali troškovi kredita (naknada za obradu kredita, procjena nekretnine, polisa osiguranja nekretnine…).

Dodatne specifičnosti kredita koje u znatnoj mjeri mogu olakšati realizaciju vaše ideje o vlastitom domu, su sredstva koja možete iskoristiti za renoviranje, kupovinu namještaja i sl. (nenamjenski utrošak sredstava) te benefiti koje Banka nudi.

Svakako, preporuka je da kod ove važne odluke posebnu pažnju obratite na stabilnost i pouzdanost Banke partnera, na temelju koje će se graditi vaša dugoročna saradnja.

Prepoznavši značaj i važnost ove odluke, te potrebe tržišta ASA Banka je kreirala akciju stambenih kredita sa odličnim uslovima koja pored fiksne kamatne stope na period otplate do 20 godina, donosi i besplatnu procjenu sudskog vještaka, kao i poklon kućanski aparat.

Uz izvrsne uslove kreditiranja, te dodatne pogodnosti koje pruža stambeni kredit, ASA Banka će ostvariti da vaš dom iz snova postane stvarnost.

Više informacija o uslovima akcije u ASA Banci možete pročitajte na sljedećem linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije