Lutrija RS-a u problemima: Nemaju novca, dižu kredite

0
Radiosarajevo.ba
Lutrija RS-a u problemima: Nemaju novca, dižu kredite
Arhiv / Ilustracija

Dok državne lutrije širom svijeta svojim zemljama donose na milione maraka profita, Lutrija Republike Srpske ne može da zaradi ni za svoje troškove. Kako bi pokrpili rupe i platili brojne obaveze, prinuđeni su da podignu kredit od 300.000 maraka, saznaje portal CAPITAL.

Da bi ostali likvidni u “Lutriji” su krenuli u potragu za kreditorom koji će im dati novac po fiksnoj kamatnoj stopi, a koji planiraju da vrate za godinu dana. Za troškove kredita i kamate spremni su da plate do 15.000 maraka.

Isplata kreditnih sredstava izvršiće se najkasnije u roku od dva dana od potpisivanja ugovora”, stoji u tenderskoj dokumentaciji koju potpisuje direktor Rajko Radovanović.

Inače, “Lutrija Republike Srpske” je 2019. godinu završila sa dobiti od 38.543 KM.

Odgovornost za svoje skromne poslovne rezultate u prošloj godini pokušala je da prebaci na građane, koji su prema njihovom zapažanju sve siromašniji.

Konzumenti naših igara, su gotovo u cjelosti prosječni građani starije dobi koji iz dijela ličnih primanja koji preostaju nakon podmirenja osnovnih životnih potreba, odnosno iz dijela tzv.diskrecionog dohotka, sve teže zadovoljavaju svoje potrebe ili navike u segmentu koji je predmet našeg poslovanja. Sve složeniji ekonomski uslovi i ekonomske prilike u okruženju značajno utiču na segment siromašenja i pada kupovne moći stanovništva”, navodi se u njihovom izvještaju.

Dok krivicu svaljuju na građane, zaboravljaju kako su od kontroverznog banjalučkog biznismena Mile Radišića kupili poslovni prostor koji su platili 4.800 maraka po kvadratu ili 2,77 miliona maraka ukupno.

Da ovom državnom preduzeću slabo šta ide od ruke portal CAPITAL je nedavno pisao u tekstu “Snijeg“ na televiziji Lutrije RS-a i „državnih“ privatnika.„

Naime, Keno televizija, zajednički projekat Lutrije Republike Srpske i preduzeća Keno, za brze lutrijske igre ponovo je naprasno obustavljen.

Podsjećamo, Keno TV je sa emitovanjem krenula u aprilu ove godine da bi samo nekoliko mjeseci kasnije obustavila program i to pod skoro identičnim izgovorom, unapređenjem usluga i igara.

Prekid je došao u momentu kada se u javnosti pojavio banjalučanin Kosta Čivčić, igrač koji je tvrdio kako je prevaren za 30.000 maraka, koliko je osvojio, a koje mu nisu isplaćene.

Nakon što se bura u javnosti stišala, nekoliko mjeseci kasnije krenula je agresivna medijska kampanja putem medija i društvenih mreža, gdje je najavljivao ponovno startovanje programa za kraj jula. Međutim, par mjeseci posle, sve je ponovo stopirano.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije