Bevanda: Očekujem da Zakon o akcizama konačno bude usvojen

Fena
Bevanda: Očekujem da Zakon o akcizama konačno bude usvojen
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Vjekoslav Bevanda
U Banjoj Luci je počela sjednica Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH na kojoj će biti riječi o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH.

Predsjedavajući Upravnog odbora UIOBiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda je rekao novinarima uoči sjednice da očekuje da ovaj zakon konačno bude usvojen.

"Moja očekivanja od početka su takva. Na UOUIO je davno usvojen ovaj zakon, ali je 'pao' u parlamentu", rekao je Bevanda.

Ponovio je da Međunarodni monetrani fond (MMF) insistira da vlasti BiH ispune one što su potpisale u Pismu namjere za aranžman s tom finanijskom institucijom.

Upravni odbor UIOBiH će danas razmatrati i nacrte zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja i o uplatama na jedinstveni račun i raspodjelu prihoda.

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH te nacrti zakona o izmjenama i dopunama zakona o sistemu indirektnog oporezivanja i o uplatama na jedinstveni račun i raspodjelu prihoda.

Upravni odbor UIO danas će u Banjoj Luci održati dvije sjednice, a na prvoj će biti razmatrane odluke o utvrđivanju privremenih koeficijenta za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa za period juli-septembar, te prijedlog privremenih poravnanja među entitetima.

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o stanju i aktivnostima UIO za prvo polugodište ove godine i budžetskom planu za 2018. godinu, kao i niz pravilnika iz oblasti rada UIO.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije