Bihać / Izetbegović: Krajina će biti najveći dobitnik kad se usvoji Zakon o akcizama

29. 06. 2017. u 20:44:00 Anadolija

Shares: 0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović u pratnji federalnog ministra za poljoprivredu Šemsudina Dedića, doputovao je u Bihać gdje se susreo sa gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem.

Izetbegović se potom obratio i građanima u hotelu "Park", na tribini Stranke demokratske akcije, čiji je predsjednik, pod nazivom "Odgovori SDA na aktualna politička pitanja".

Tokom posjete gradonačelniku Bihaća Izetbegović je kazao da će osigurati pomoć tom gradu sa viših nivoa vlasti gdje najviše utjecaja ima SDA. No, u Bihaću je najviše zbog izmjena Zakona o akcizama, što je i naglasio u obraćanju medijima.

"Iskoristio bih priliku da pozovem građane Krajine da izvrše pozitivni pritisak na poslanike iz Krajine koji su oborili akcize, jer Krajina treba da bude najveći dobitnik u izgradnji nakon usvajanja Zakona o akcizama. Svi projekti o kojima se decenijama priča, spajanje Bihaća sa Cazinom, svi ti problemi saobraćajni koje imate, konačno bi se počeli rješavati. Naravno i cesta, od Sarajeva do Bihaća ne bi vožnja trajala pet sati nego ugodnom cestom tri sata. To treba uraditi, treba nastaviti i izdvajanje za aerodrom u Bihaću da bi se desio bum u turizmu kakvog Krajina zaslužuje", kazao je Izetbegović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA