Škoda Kodiaq RS i najbrža žena svijeta: Sabine Schmitz postigla rekord

J. M.
Škoda Kodiaq RS i najbrža žena svijeta: Sabine Schmitz postigla rekord
Emocije, dinamika i automobilska fascinacija: Ove atribute kombiniraju Škodini modeli sa skraćenicom RS (Rally Sport).

I prije nego što će u oktobru doći na tržište novi predstavnik porodice – Škoda Kodiaq RS – prvi češki visokoperformansni SUV dokazao se na najzahtjevnijoj trkačkoj stazi na svijetu.

Dovoljno je reći Nürburgring-Nordschleife, "zeleni pakao", krug dugačak čak 20,832 kilometara koji je mjera mogućnosti serijskih sportskih modela.

Legendarnom stazom novi Kodiaq RS provozala je Sabine Schmitz, dobro poznata ljubiteljima automobilskog sporta.

Ova Njemica važi za najbržu ženu svijeta, a Nürburgring joj je drugi dom: Napravila je više od 30.000 krugova u Nordschleife (625.000 km!) i to na za upravljačem najrazličitijih četverotočkaša - od trkačkih bolida do dostavnih vozila.

Sabine Schmitz je još jednom pokazala zavidno vozačko umijeće ali i mogućnosti Škode Kodiaq RS. Fantastični SUV pokreće 2,0 litarski BiTDI biturbodizelaš (239 KS), a Kodiaq RS može se pohvaliti adaptivnom šasijom DCC (Dynamic Chassis Control) koja uključuje izbor voznog programa i progresivni upravljač.

kodiaq_RS_rekord_004.jpg - undefined

Foto: Škoda

Takav automobil u rukama Sabine Schmitz, šta očekivati nego rekord. Devet minuta, 29 sekundi i 84 stotinke: SUV 7-sjed nikad nije prošao brže "zeleni pakao" Nürburgringa!

"Škoda Kodiaq RS je zaista zabavna na trkački stazi", rekla je Sabine Schmitz nakon što je postavila rekord.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije