Početak SUV ofanzive: Škodin Kodiaq predstavljen bh. javnosti

J. M.
Početak SUV ofanzive: Škodin Kodiaq predstavljen bh. javnosti
Dugo očekivani novitet stigao je na bh. tržište: Škoda je zvanično promovirala Kodiaq i ponudila prvu vožnju predstavnicima medija iz naše zemlje.

Predstavnici Škode odlučili su se za prvu vožnju na zahtjevnoj relaciji od Sarajeva, preko Konjica, Rujišta, Potoka, Jablanice, i to na svim cestama, od autoputa do teško prohodnih off-road staza.

Kratka vožnja bila je dovoljna za zaključak da se Kodiaq nameće kao jedan od najpoželjnijih modela u klasi SUV-ova.

Ovim modelom, postavljenim na MQB platformu, Škoda počinje veliku ofanzivu u SUV segmentu. 

Poput ostalih modela Škode, Kodiaq impresionira veličinom: Dugačak je 4697 mm, što je ostavilo mogućnost da se u ponudi nađe i verzija sa sedam sjedišta. Zapremina prtljažnika iznosi 720-2065 litara, uz opciju automatskog otvaranja.

skoda_kodiaq_RSA_008.jpg - Početak SUV ofanzive: Škodin Kodiaq predstavljen bh. javnosti

Radiosarajevo.ba

Na startu prodaje na bh. tržištu, u paleti motora nalaze se po dva benzinca i dizelaša s direktnim ubrizgavanjem i prisilnim punjenjem: 1.4 TSI (125 KS), 1.4 TSI (150 KS), 2.0 TDI (150 KS), 2.0 TDI (190 KS). Kupci koji to žele mogu naručiti i 2,0 litarski benzinac s 180 KS,

Motori su spregnuti s šestostepenim manuelnim ili DSG mjenjačem s dvostrukim kvačilom (6 ili 7 brzina) te prednjim ili pogonom na sva četiri točka (osim početnog benzinca koji dolazi samo s prednjim pogonom).  

Bazni model – Kodiaq Ambition 1.4 TSI (125 KS) s prednjim pogonom i šestostepenim manuelnim mjenjačem košta 44.928 KM. 

Oprema uključuje: 17-colske aluminijske točkove, LED dnevna svjetla, ESC, ABS, MSR, ASR, EDS, HBA, manuelni klima-uređaj, električne podizače svih stakala, Maxi Dot media uređaj, Kessy Go paljenje motora, električnu parkirnu kočnicu, naslon za ruke naprijed…

Iznad Ambitiona nalazi se bogatiji nivo opreme Style koji donosi, između ostalog, i 18-colske alu-točkove, automatski dvozonski klima-uređaj, hands-free ključ, mali kožni paket, automatska svjetla, zadnje parking senzore, Bolero media uređaj s 8,4-inčnim zaslonom…

skoda_kodiaq_RSA_010.jpg - Početak SUV ofanzive: Škodin Kodiaq predstavljen bh. javnosti

Radiosarajevo.ba

U Škodi očekuju da će najveći udio u prodaji imati slabija dizelska verzija s pogonom 4x4 (od 56.159 KM).

Na popisu dodatne opreme nalaze se FULL LED dnevna svjetla, AREA VIEW sistem za parkiranje, trozonski klima-uređaj, pomoć pri upravljanju prikolicom... Kodiaq je prvi model Škode koji ima garanciju u trajanju od pet godina ili 150.000 km.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije