Cijene su paprene: Ponovo se proizvode dijelovi za legendarnu Deltu Integrale

J. M.
Cijene su paprene: Ponovo se proizvode dijelovi za legendarnu Deltu Integrale

Za vlasnike i restauratore klasičnih vozila četiri marke – Alfa Romeo, Fiat, Lancia i Abarth – ponovo se organizira proizvodnja rezervnih dijelova za modele koji su davno umirovljeni.

Mopar, kompanija koja brine o rezervnim dijelovima vozila koncerna Fiat Chrysler, novi program započinje legendarnim modelom Lancia Delta Integrale iz 1980-ih i 1990-ih godine. Kupcima su ponovo prednji i zadnji odbojnici modela HF Integrale i HF Integrale Evoluzione.

lancia_delta_mopar_03.jpg - undefined

Foto: FCA

Dijelovi koji će se nuditi u budućnosti proizvodit će se prema izvornim planovima na prethodno korištenim kalupima i presama koje je FCA Manufacturing sačuvao i pohranio. Klasični rezervni dijelovi tako odgovaraju obliku originalnih komponenti, a također ne zahtijevaju nikakvu izmjenu dokumenata o vozilu.

Novi odbojnici za Lanciju Delta Integrale proizvode se u pogonu u torinskom predgrađu Grugliasco, a dostupni su kod Mopar prodajnih partnera. Prednji branik za verziju Evoluzione košta oko 1.600 eura, zadnji 1.400 eura. U budućnosti će biti dostupno još dijelova za kultni automobil koji je proslavljen na rally stazama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije