BMW pokazao Z4 Roadster: Dijelit će platformu s budućom Toyotom Suprom

J. M.
BMW pokazao Z4 Roadster: Dijelit će platformu s budućom Toyotom Suprom
BMW je objavio fotografije i video nove generacije modela Z4 Roadster, čija se premijera očekuje do kraja godine.

Doduše, riječ je o kamufliranom automobilu, snimljenom na stazi Miramas u Francuskoj, gdje BMW-ovi inženjeri obavljaju posljednje podešavanje šasije.

bmw_z4_05.jpg - undefined

Foto: BMW

Svi detalji o tehničkoj opremi i motoroma BMW-ovog roadstera još nisu otkriveni, a kompanija se ograničila samo na informacije o top verziji Z4 M40i. 

M-verzija dobit će redni 6-cilindraš s 360 "konja", sportski ovjes s adaptivnim amortizerima i elektronskom M-blokadom diferencijala.

bmw_z4_03.jpg - undefined

Foto: BMW

Proizvodna verzija Z4 dobit će klasični platneni krov, dok će smanjenju težine doprinijeti korištenje karbonskih vlakana na karoseriji.

Ovo će biti treća generacija roadstera Z4: Od decembra 2002. do septembra 2008. godine u ponudi je bila serija E85, a od maja 2009. do avgusta 2016. Bavarci su izrađivali E89.

Očekuje se da će novi Z4 Roadster dijeliti platformu s budućom Toyotom Suprom u svjetlu strateškog partnerstva dva velika automobilska proizvođača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije