Volkswagen uskoro predstavlja najsnažniji Golf GTI ikada

1
Radiosarajevo.ba
Volkswagen uskoro predstavlja najsnažniji Golf GTI ikada
Foto: Volkswagen / Golf GTI

Novi Volkswagen Golf GTI Clubsport zvanično će debitovati 31. maja, ali Volkswagen ga je već sada najavio fotografijama kamuflirane verzije.

Golf GTI Clubsport ovoga puta neće biti samo običan GTI s nekim izmjenama na ovjesu, malo manje kila i posebnim natpisom na karoseriji, već se Volkswagen oko njega potrudio mnogo više nego obično. U odnosu na obični GTI automobil će dobiti drugačiju masku i unaprijeđena prednja svjetla sprijeda, a VW logo na maski je osvijetljen.

Odzada se nalazi veliki krovni spojler, a svjetla su također nova. Odbojnik nalikuje na onaj na Golfu R, na njegovoj lijevoj i desnoj strani je po jedna ispušna cijev. Automobil također ima nove točkove 19 inča, a kao nadoplata se nude lakši kovani naplatci.

Teška nesreća na cesti u BiH, ima povrijeđenih

Teška nesreća na cesti u BiH, ima povrijeđenih

Iako je automobil zakamufliran lako je dobiti dobivate opću predstavu o tome kako izgleda. Mehaničke promjene Volkswagen nije otkrio, ali zato obećava da će ovo biti najsnažniji GTI ikada. Automobil ima elektronički kontrolirana blokada prednjeg diferencijala, dok je DCC sistem prilagodljive kontrole ovjesa opcija. Oni koji nadoplate za ovu funkciju dobit će mogućnost odabira posebnog načina vožnje koji je posebno usmjeren na vožnju na Nürburgringu. Ovo je prvi serijski automobil koji će ponuditi ovu opciju i VW će time sigurno obradovati entuzijaste koji će svoj auto poželjeti isprobati na legendarnom "Zelenom paklu".

Iako ne znamo koliko je konjskih snaga ispod haube, to će biti više od 300 KS koliko je imala prošla verzija Clubsporta. VW je, usput rečeno, najavio i trkači model GTI Clubsport 24h koji će se takmičiti na utrci 24 sata Nürburgringa i koji će imati 350 KS. Pretpostavljamo da će snaga serijske varijante ipak biti malo manja.

Više ćemo sigurno saznati nakon premijere krajem mjeseca kada će VW usporedno na utrci 24 sata Nürburgringa predstaviti cestovnu verziju i natjecati se s trkaćom, javlja Jutarnji.hr.

Golf GTI

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije