Volkswagen predstavio novi kombi California: Savršen za ljubitelje kampovanje

0
Radiosarajevo.ba
Volkswagen predstavio novi kombi California: Savršen za ljubitelje kampovanje
Foto: Volkswagen / Volkswagen California

Volkswagen je predstavio novu verziju kombija, legendarnu kampersku verziju Multivana - Californiju. Zadržala je ključne detalje modela California, poput podiznog krova i praktičnog interijera, a prvi je put serijski opremljena s dvoje kliznih vrata i dolazi s plug-in hibridnim pogonom te sistemom pogona na sve točkove.

Temelji se na dugoj verziji Multivan. Svaki je dio kampera redizajniran te je on sada prostraniji, pametniji, sofisticiraniji, svestraniji i održiviji. Zadržane su sve ključne funkcije modela California poput podiznog krova i interijera koji je pažljivo isplaniran do najsitnijih detalja. I naravno, novi model California istovremeno je idealan VW autobus za svakodnevicu i kamper za najbolja putovanja života.

Po prvi put u historiji, sva vozila modela California bit će serijski opremljena s dvojim kliznim vratima i time omogućiti još raznovrsniju upotrebu. Dodatno će u novom California biti predstavljen plug-in hibridni sistem pogona na sve točkoce. Time se kamper privremeno pretvara u električno vozilo, što istovremeno omogućuje velike ukupne dosege.

Noć za pamćenje: Legendarni Darko Rundek priredio nezaboravan koncert u Sarajevu

Noć za pamćenje: Legendarni Darko Rundek priredio nezaboravan koncert u Sarajevu

California će se nuditi u pet verzija - Beach, Beach Tour, Beach Camper (s mini kuhinjom nazad) te verzijama Coast i Ocean (svaka s kompletnom kuhinjom na strani vozača). Sve verzije novog modela California opremljene su podiznim krovom s prednjim prozorom i velikim prednjim otvorom te dva dodatna bočna prozora u mijehu krova (svi s mrežom protiv komaraca).

Kamper je dug 5.173 mm (prethodni model: 4.904 mm); širina bez vanjskih retrovizora iznosi 1.941 mm (prethodni model: 1.904 mm). S 1.990 mm sa spuštenim krovom, visina je identična onoj prethodnog modela, što znači da je ponovno prikladan za parkirne garaže na više spratova. Između osovina se proteže dugi međuosovinski razmak od 3.124 mm – osigurava još više prostora u vozilu u odnosu na prethodni model.

Volkswagen California

Novi model California pokreću tri različita sistema koji se mogu kombinovati sa svim paketima opreme i svi su upareni s automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Marka Volkswagen ekonomska vozila koristi 4- cilindrični motor snage 150 KS kao učinkovit dizelski motor s turbopunjačem i izravnim ubrizgavanjem (TDI). Benzinski motor s turbopunjačem i direktnim ubrizgavanjem (TSI) jednako visokog obrtnog momenta novog modela California proizvodi 204 KS. I TDI i TSI motor pokreću prednju osovinu, javlja Vecernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije