Impresivni Volkswagenov kombi za ljeto: ID. BUZZ GTX će vas ostaviti bez daha

0
Radiosarajevo.ba
Impresivni Volkswagenov kombi za ljeto: ID. BUZZ GTX će vas ostaviti bez daha
Foto: Volkswagen / ID. Buzz GTX

ID. Buzz GTX dijeli pogon s modelom ID.7 GTX, odnosno dva motora ukupne snage 250 kW (340 KS). Razlika je što zadnji motor ima nešto više momenta, odnosno 560 Nm u odnosu na 545 Nm koliko ima ID.7 GTX.

Nudit će se dvije verzije: sa standardnim međuosovinskim razmakom i baterijom od 79 kWh (bruto 84 kWh) te s produženim međuosovinskim razmakom i baterijom od 86 kWh (bruto 91 kWh).

Performanse su više nego sportske, pa ID. Buzz GTX do 100 km/h ubrzava za samo 6,5 sekundi, a mogućnosti vuče su povećane na 1,800 kg.

Horor u moru: Plivao je nedaleko od obale kad ga je napao morski pas, mislili su prvo da je srčani

Horor u moru: Plivao je nedaleko od obale kad ga je napao morski pas, mislili su prvo da je srčani

ID. Buzz GTX sa standardnim međuosovinskim razmakom dostupan je kao peterosjed s 40:60 djeljivom zandjom klupom s tri sjedišta u drugom redu ili kao šesterosjed s po dva pojedinačna sjedišta u drugom i trećem redu.

Izdužena verzija može imati pet, šest ili sedam sjedišta, pri čemu se ona u drugom redu se mogu pomicati za 150 mm (standardni međuosovinski razmak) ili 200 mm (dugi međuosovinski razmak).

ID. Buzz GTX

Obim gebeka zavisi od verzije, a standardni Buzz GTX s pet sjedišta ima 1.121 litre (2.123 litre s preklopljenim zadnjim sjedištima), dok duga verzija s pet sjedišta nudi 1.340 litara prostora, odnosno 2.469 litara. U slučaju ugradnje tri reda sjedišta za gepek ostaje 306 litara prostora.

ID. Buzz GTX na tržište dolazi se u drugoj polovini godine, javlja Vidiauto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije