Dvostruka premijera: Volkswagen predstavio dva nova sportska modela

0
Radiosarajevo.ba
Dvostruka premijera: Volkswagen predstavio dva nova sportska modela
Foto: Volkswagen / Volkswagen ID.3 GTX i ID.7 GTX Tourer

Sportski i dinamični GTX modeli nude potpuno jedinstvenu i posebno fascinantnu vrstu električne mobilnosti. Činjenica da je svaki peti novoregistrovani ID.4 i ID.5 u Europi već GTX model pokazuje koliko je ova izvedba popularna kod kupaca.

Volkswagen proširuje ponudu sportskih GTX modela. Kao dvostruka svjetska premijera, novi modeli ID.3 GTX i ID.7 GTX Tourer sada su prvi koji će imati svoj debi. Dva vrlo dinamična Volkswagenova modela uskoro će biti lansirana s individualnim dizajnom eksterijera, uključujući vlastite prednje i stražnje svjetlosne potpise, detalje sportskog dizajna u unutrašnjosti i pogone snažnih performansi, prenosi Tportal.hr.

Najsportskiji modeli iz potpuno električne ID. linije modela već nose oznaku GTX od 2021. godine, a temeljeni su na dinamičnim modelima Volkswagena s oznakama GTI, GTD ili GTE.

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

Sportski i dinamični GTX modeli nude potpuno jedinstvenu i posebno fascinantnu vrstu električne mobilnosti. Činjenica da je svaki peti novoregistrovani ID.4 i ID.5 u Europi već GTX model pokazuje koliko je ova izvedba popularna kod kupaca. Volkswagen je sada prenio uspješnu dinamiku vožnje na ID.3 GTX i ID.7 GTX Tourer – s individualnim tehničkim postavkama u svakom slučaju.

ID.3 GTX

Volkswagen će lansirati ID.3 GTX sa zadnjim pogonom u dvije varijante. Vrhunski model je ID.3 GTX Performance – brz, kompaktan sportski automobil.

Volkswagen ID.3 GTX

"Sa svojom spontanom i vrhunskom snagom, novi ID.3 GTX Performance za mene je električni pandan našoj sportskoj kompaktnoj ikoni, Golfu GTI Clubsport. Naravno, električni pogon i benzinski motor s turbopunjačem imaju svaki svoj jedinstveni karakter. Ipak, ID.3 GTX Performance i Golf GTI Clubsport dijele istu fascinantnu lakoću kada ubrzavaju, rekao je Kai Grinitz, član Upravnog odbora marke Volkswagen, odgovoran za razvoj.

"S modelom ID.3 GTX Volkswagen prenosi gotovo 50-godišnju tradiciju svojih kompaktnih GT modela u svijet električne mobilnosti. Užitak u vožnji je zagarantovan", dodao je Grinitz.

ID.3 GTX se ističe od svih ostalih modela u liniji proizvoda zahvaljujući svom individualiziranom vanjskom dizajnu. Prednji branik specifičan za GTX ima novi neovisni crni usisnik zraka u dijamantnom stilu i nova dnevna svjetla s lijeve i desne strane. Crni elementi tijela imaju finiš visokog sjaja. To se dodatno odnosi na novodizajnirane bočne pragove i novi donji dio stražnjeg kraja s difuzorom.

Novost su i 20-colni aluminijski naplatci Skagen koji su standardno ugrađeni. Mnoštvo značajki specifičnih za GTX prilagođava unutrašnjost vozila.

Volkswagen ID.3 GTX

Svojim ergonomskim dizajnom vrhunska sportska sjedišta (od tkanine i umjetne kože) opremljena standardno naglašavaju sportski karakter najsnažnijih modela ID.3.

Još jedan klasični GTX element dizajna: crveni ukrasni šavovi na sjedištima i višenamjenskom volanu. Visokokvalitetna površina kokpita također je specifična za GTX. Snažniji ID.3 GTX Performance dolazi s DCC prilagodljivom kontrolom šasije.

ID.7 GTX Tourer

Pretprodaja novog ID.7 Tourera započela je tek prošle sedmice – a sada novi ID.7 GTX Tourer već debituje kao najsnažniji model u liniji proizvoda. Poput ID.4 GTX i ID.5 GTX, ima sistem pogona na sva četiri točka s dva motora koji može pokretati prednju osovinu paralelno sa zadnjom osovinom.

"ID.7 GTX Tourer utire put novoj vrsti sportske mobilnosti kombinirajući prostranost velikog karavana s performansama sportskog automobila. Ono što je ovdje fascinantno je trenutni udarac s kojim električni motori daju maksimalnu snagu i okretni moment u djeliću sekunde", kaže Grunitz.

Volkswagen ID.7 GTX Tourer

Prednji dio ID.7 GTX Tourer se razlikuje od ostalih modela u proizvodnoj liniji prepoznatljivim branikom sa saćastom rešetkom i svjetlosnom grafikom specifičnom za GTX uključujući osvijetljene oznake.

Kao i kod ID.3 GTX, svi crni elementi imaju finiš visokog sjaja. To se dodatno odnosi na bočne pragove i donji dio zadnjeg branika u GTX dizajnu. Kao i na ID.3 GTX, 20-colni aluminijski naplatci Skagen standardno su ugrađeni na ID.7 GTX Tourer.

Unutrašnjost je oplemenjena značajkama kao što su individualizirana sjedala (grijana sprijeda) s perforiranim GTX natpisom na naslonima, crvenim šavovima na sjedalima, crvenim šavovima na armaturnoj ploči i oblogama vrata kao i GTX-specifičnim višenamjenskim upravljačem s crveni ukrasni šavovi.

Kapacitet prtljažnika do 1714 litara jednako je velik kao i za varijante s pogonom na zadnje točkove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije