Nešto novo i neobično iz Volkswagena: Karavanska Tourer verzija s dosegom od 685 kilometara

1
Radiosarajevo.ba
Nešto novo i neobično iz Volkswagena: Karavanska Tourer verzija  s dosegom od 685 kilometara
Foto: Volkswagen / Volkswagen ID.7 Tourer

Nakon prošlogodišnje premijere prve Volkswagenove električne limuzine ID.7, VW je predstavio njenu karavansku Tourer verziju. VW ID.7 Tourer jedan je od prvih potpuno električnih karavana u višoj srednjoj klasi.

Model ID.7 Tourer nazad se značajno razlikuje od fastback limuzine. Dizajn električnog karavana posebno karakterizira duga linija krova. U pogledu stila, avangardni je Tourer fuzija klasičnog karavana u obliku modela Passat i posebno dinamičnog modela Shooting Brake, kao što je Arteon.

Zahvaljujući povećanju visine nazad, volumen gepeka još je veći nego kod fastback limuzine, prima do 605 litara. Kad je napunjen do zadnjih naslona prednjih sjedišta i do krova, ova se brojka penje na 1,714 litara, a u tom je slučaju teretni prostor dug gotovo dva metra. ID.7 Tourer većinu svojih vanjskih dimenzija dijeli s modelom ID.7 limuzinom. Oba modela duga su 4961 mm i imaju vrlo dugačak međuosovinski razmak od 2971 mm te odgovarajuće kratke prevjese karoserije.

Saobraćajne nesreće u dva sarajevska naselja: Na ovoj dionici stvorene velike gužve

Saobraćajne nesreće u dva sarajevska naselja: Na ovoj dionici stvorene velike gužve

Novi VW će na europsko tržište doći kao ID.7 Tourer Pro i ID.7 Tourer Pro S , svaki sa 210 kW (286 KS) i pogonom na zadnje točkove. Elektromotor u modelu ID.7 Tourer Pro napaja se energijom iz baterije od 77 kWh.

U modelu ID.7 Tourer Pro S koristi se nova baterija od 86 kWh. Baterija od 77 kWh trebala bi se moći puniti snagom do 175 kW , a baterija od 86 kWh do 200 kW na stanicama za brzo punjenje istosmjernom strujom.S baterijom od 86 kWh je pretpostavljani doseg 685 km. ID.7 Tourer proizvodi se zajedno s limuzinom ID.7 i SUV vozilom ID.4 u najsuvremenijoj njemačkoj Volkswagen fabrici za elektromobilnost u Emdenu.

Volkswagen ID.7 Tourer

Novi ID.7 Tourer dolazi s bogatom serijskom opremom, kakvu prikazuje verzija Pro. Serijske funkcije vanjskog dizajna uključuju LED glavna i LED zadnja svjetla, dijamantno brušene 19 inčne točkove od lakog metala i krovne nosače. Unutrašnja i tehnološka oprema uključuje sistem zaključavanja i pokretanja bez ključa (Keyless Access), mrežu za odvajanje gepeka, ambijentalno osvjetljenje u 10 boja, grijano višenamjensko kolo volana, navigacijski sistem Discover Pro Max, poboljšani head-up ekran s proširenom stvarnošću, kameru za vožnju unazad, trozonski automatski klima-uređaj.

Nova IDA govorna asistentica razumije naredbe izgovorene prirodnim govorom. To ne samo da omogućava upravljanje mnogim funkcijama vozila, nego ona i odgovara na specifična pitanja u svim zamislivim područjima unutar ograničenja sistema, jer pristupa online bazama podataka i također ima novu integrisanu funkciju ChatGPT (umjetna inteligencija, AI), javlja Vecernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije