U 2019. godini prodavaniji od Golfa: Volkswagen predstavio skicu obnovljenog Tiguana

J. M.
U 2019. godini prodavaniji od Golfa: Volkswagen predstavio skicu obnovljenog Tiguana

Tiguan je jedan od najuspješnijih modela Volkswagena što pokazuje podatak da je ovog proljeća SUV dostigao ukupnu prodaju od čak 6 miliona jedinica! Samo u prošloj godini proizvedeno je 910.926 primjeraka Tiguana koji je tako postao najuspješniji model marke Volkswagen, ali i cijelog koncerna u 2019.

Stoga ne čudi veliki interes koji je izazvala najava dotjerivanja aktuelne druge generacije Tiguana koja je predstavljena 2016. godine. Kako će izgledati obnovljeni model pokazuje objavljena dizajnerska skica, a ono što je izvjesno je da će LED prednja svjetla postati standard.

Dizajnerski, a još više tehnički Tiguan će pratiti nedavno predstavljenu osmu generaciju Golfa. To uključuje znatno veći stepeni digitalizacije, glasovnu kontrolu, integrirane VW-We usluge, veći digitalni kokpit, najnoviju verziju Travel Assista…

Pored poznatih motora 2.0 TDI Evo i 1.5 TSI Evo, Tiguan će biti elektrificiran za Europu: U ponudi će se naći plug-in hybrid verzija "e-hibrid". Hendrik Muth, šef marketinga VW-a, najavljuje i visokoperformansni model još uvijek nepoznate oznake i pogonskog sistema. Obnovljeni Tiguan stiže ovog ljeta…

tiguan_02.jpg - undefined

Foto: Auto Evolution

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije