Pozicioniran ispod Tiguana: Na tržište BiH stigao novi VW T-Roc

Radiosarajevo.ba
Pozicioniran ispod Tiguana: Na tržište BiH stigao novi VW T-Roc
U okviru najveće modelske ofanzive u historiji, Volkswagen proširuje svoju paletu crossoverom kompaktne klase po imenu T-Roc.

Novi  Volkswagenov model donosi svjež zamah u klasu kompaktnih  SUV-ova. Prema procjeni stručnjaka ovaj segment će se u sljedećih deset godina skoro udvostručiti.

vw_T_roc_001.jpg - undefined

Foto: Volkswagen

VW T-Roc je automobil koji ispunjava sve zahtjeve u urbanim sredinama, ali na neprohodnom terenu. Od danas je dostupan i na tržištu BiH po početnoj cijeni od 35.322 KM.

Volkswagenov novi predstavnik T-Roc pozicioniran je ispod Tiguana, zapravo se doima kao umanjeni Tiguan.

Osim sličnosti s Tiguanom, na T-Rocu pronalazimo detalje koje smo vidjeli na novoj generaciji VW Pola.

vw_T_roc_004.jpg - undefined

Foto: Volkswagen

Već osnovna verzija modela T-Roc ima sofisticirane sisteme kao što su sistem za posmatranje okoliša Front Assist s City-funkcijom kočenja u nuždi i prepoznavanjem pješaka, multikolizionu kočnicu i asistent za držanje trake Lane Assist.

Udobnosti i sigurnosti doprinose serijski klima uređaj, infotainment-sistem Composition Colour, LED- zadnja svjetla, optička zaštita sa donje strane (crna) i LED-dnevno svjetlo za vožnju u braniku, sve već u osnovnoj opremi.

Automobil kompaktnih dimenzija (dužina 4,23 metara; širina 1,82; visina 1,57 metara) može se pohvaliti impresivnim prtljažnikom zapremine 445 litara.

vw_T_roc_006.jpg - undefined

Foto: Volkswagen

Poput većeg Tiguana, i novi VW T-Roc na tržište stiže opremljen efikasnim motorima s turbo punjačima – po tri TSI benzinca i TDI dizelaša.

Paletu otvara 1,0 litarski 3-cilindrični benzinac (115 KS), nastavlja 1.5 TSI (150 KS) s opcijom isključenja dva od četiri cilindra, dok je vrhunac 2.0 TSI (190 KS).

U paleti dizelaša nalazi se najjači 1.6 TDI (115 KS) te 2.0 TDI u verzijama s 150 ili 190 KS. Najjači motori (150 i 190 KS) spregnuti su s pogonom 4x4 i 7-stepenim DSG mjenjačem s dvostrukim kvačilom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije