VW Golf: Njegovo veličanstvo u dotjeranom izdanju

Radiosarajevo.ba
VW Golf: Njegovo veličanstvo u dotjeranom izdanju
Porsche BH, uvoznik za vozila Volkswagen u BiH, predstavio je dotjerani Golf u svim izvedbama - GTI, GTD, Alltrack, R.

Novi Golf je dotjeran optički, udobniji je, sigurniji i više digitaliziran. Obnovljeni Volkswagenov bestseller nastupa pod sloganom - budućnost mobilnosti.

Karakteristike unutrašnjosti posebno privlače pažnju. Sistem Discover Pro, premijerno ugrađen u kompaktne modele, omogućava upravljanje putem kontrola pokreta, odnosno preko tableta ili pametnog telefona koji su umreženi na Wi-Fi hotspot.

vw_golf_JMR_0411_008.JPG - VW Golf: Njegovo veličanstvo u dotjeranom izdanju

Još jedna nova opcija je pretinac za pametni telefon koji omogućava i induktivno punjenje.

Ugrađeni su i brojni vozački asistenti: Front Assist s funkcijom praćenja pješaka, asistent za gužve u saobraćaju, asistent za hitne situacije...

Tehničke inovacije prate i poboljšanja u paleti TSI motora. U novom Golfu debitira turbobenzinski 1.5 TSI Evo (150 KS), 4-cilindraš sa sistemom Active Cylinder Management (ACT) koji po potrebi isključuje dva cilindra u cilju uštede goriva.

vw_golf_JMR_0411_010.JPG - VW Golf: Njegovo veličanstvo u dotjeranom izdanju

Tu je i BlueMotion verzija istog motora (130 KS), također s ACT-om te "coasting" funkcijom koja u određenim situacijama privremeno gasi agregat. Volkswagen je poboljšao i Golf GTI koji sada isporučuje 230 ili 245 KS u paketu GTI Performance. Novi 7-stepeni DSG mjenjač postepeno će zamijeniti sve varijante DSG transmisije s šest brzina.

vw_golf_JMR_0411_014.JPG - VW Golf: Njegovo veličanstvo u dotjeranom izdanju

"Ovo je godina u znaku Volkswagena zbog velikog broja modelskih noviteta. Priču započinjemo s Golfom, jednim od najuspješnijih modela današnjice i perjanicom marke Volkswagen. Osim novog Golfa u BiH predstavljamo i električne automobile koji će polako postati dio naše stvarnosti", rekao je Ismir Omeragić, brend menadžer za Volkswagen putnička vozila.

Predstavljen i e-up!

S novim Golfom bh. javnosti predstavljen je i električni VW e-up!. Ovaj automobil pokreće elektromotor snage 63 kW (85 KS) i najvišeg obrtnog momenta 210 Nm.

To ovom mališanu omogućava postizanje maksimalne brzine 130 km/h i ubrzanje 0-100 km/h u 12,4 sekunde. Nobi VW e-up! na 100 km troši 11,7 kWh električne energije a s jednim punjenjem litij-ionbskih baterija može preći 160 km/h.

vw_golf_JMR_0411_018.JPG - VW Golf: Njegovo veličanstvo u dotjeranom izdanju

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije