Road Tour "Explore Škoda": Novi Kodiaq i osvježena Octavia dominirali bh. putevima

3
Radiosarajevo.ba
Road Tour "Explore Škoda": Novi Kodiaq i osvježena Octavia dominirali bh. putevima
Foto: Škoda BiH / Road Tour "Explore Škoda"

U sklopu Road Tour "Explore Škoda", ekipa portala Radiosarajeva.ba imala je jedinstvenu priliku da se u prekrasnom okruženju Bosne i Hercegovine, na relaciji Sarajevo-Blidinje jezero-Konjic, upozna iz prve ruke s osvježenom Octavijom i novom generacijom Škoda Kodiaqa.

Road Tour "Explore Škoda" bio je više od običnog predstavljanja novih modela. Vožnja kroz planinske predjele, uz Blidinje jezero, pružila nam je savršenu priliku da isprobamo performanse, udobnost i praktičnost nove Octavije i Kodiaqa. Šume, planine i jezera Bosne i Hercegovine stvorili su idiličnu pozadinu za ovaj događaj i doprinijeli nezaboravnom iskustvu.

Ovaj događaj nije bio samo o testiranju novih modela. Bila je to i prilika da se upoznamo s Škodinom vizijom i strategijom, te da razgovaramo s predstavnicima brenda o njihovim planovima za bh. tržište. Škoda je ovim događajem potvrdila svoju posvećenost pružanju vrhunskih automobila i usluga svojim kupcima u Bosni i Hercegovini.

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Novi Škoda Kodiaq

Novi Kodiaq oduševio nas je najprije svojim robusnim izgledom i prostranim enterijerom. Impozantnih 920 litara tereta nudi dovoljno prostora za avanture i aktivne obitelji. Napredna LED svjetla, digitalna kabina s 13-inčnim zaslonom na dodir, 10-inčnim virtualnim kokpitom i head-up zaslonom, te raznoliki motori s opcijom pogona na sva četiri točka čine Kodiaq idealnim partnerom za putovanja i izazove.

Veliki Škodin "medvjed" dugačak je 4758 mm, širok 1864 mm i visok 1657 mm, s međuosovinskim razmakom od 2791 mm.

Road Tour
Foto: Škoda BiH: Road Tour "Explore Škoda"

Cijene Kodiaqa kreću od 70.214 KM za model s prednjim pogonom i 1.5 TSI motorom, do 83.710 KM za model s 2.0 TDI motorom, 4x4 pogonom i 7 DSG mjenjačem, nudeći izvrsnu vrijednost za novac u svom razredu.

Octavia - apsolutni lider bh. tržišta

Lider bosanskohercegovačkog tržišta dobija novo lice i modernu kabinu u kojoj će vozači zasigurno uživati.

Nakon rekordne 2023. godine, u kojoj je Škoda u Bosni i Hercegovini isporučila više od 900 primjeraka Octavije, na tržište stiže osvježena verzija ovog popularnog modela. Očekuje se da će nova Octavia, sa svojim sjajnim dizajnom, moderniziranim enterijerom i naprednim motorima, nastaviti dominirati bh. tržištem.

Road Tour
Foto: Škoda BiH: Road Tour "Explore Škoda"

Osvježena Octavia dolazi sa značajnim estetskim izmjenama. Vanjski izgled dobiva moderniji izraz, dok u enterijeru dominiraju reciklirani materijali novog dizajna. Dva veća infotainment ekrana, dijagonala 10 i 13 inča, nude intuitivno upravljanje i bogate funkcije. Važno je napomenuti da manji ekran ne uključuje navigacioni sustav, dok ga veći ima.

Octavia je već 25 godina na bh. tržištu i poznata je po svojoj svestranosti i pouzdanosti. Nova generacija ne odstupa od te tradicije, nudeći širok raspon benzinskih, dizelskih i hibridnih motora s snagom od 115 do 204 KS.

Road Tour
Foto: Škoda BiH: Road Tour "Explore Škoda"

Osvježena Octavia trenutno je dostupna s višim nivoom opreme Selection. Cijene kreću od 46.283 KM za benzinsku verziju 1.5 TSI s 115 KS, odnosno 51.181 KM za dizelsku 2.0 TDI s 115 KS. Ove cijene se odnose na verzije s ručnim mjenjačem. Jače verzije istih motora s 150 KS i DSG mjenjačem koštaju 53.178 KM za benzinsku, odnosno 56.489 KM s PDV-om za dizelsku verziju.

Road Tour "Explore Škoda" bio je nezaboravno iskustvo koje nam je omogućilo da se u prekrasnom okruženju upoznamo s novim modelima Škoda Octavia i Kodiaq. Moderna estetika, napredne tehnologije, pouzdani motori i bogata oprema čine ih privlačnim izborom za bh. kupce. Škoda je zasigurno ovim događajem još jednom dokazala da je vodeći proizvođač automobila u svom segmentu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije