Premijera u januaru u Detroitu: Volkswagen objavio prvi teaser nove Jette

Radiosarajevo.ba
Premijera u januaru u Detroitu: Volkswagen objavio prvi teaser nove Jette
Nakon što je u augustu meksički portal Auto Logia objavio "špijunske" slike nove Jette, Volkswagen je četiri mjeseca kasnije djelomično otkrio zastor s limuzine.

Matthias Erb, glavni inženjer američke filijale Volkswagena, pokazao je prvi teaser novog modela koji će svjetsku premijeru imati u januaru naredne godine na sajmu automobila u Detroitu.

Heinrich Voebken, predstavnik VW-a u SAD-u, izjavio je da će nova Jetta dobiti "ultra-moderni, jak i emocionalni coupe-limuzinski dizajn", prilagođavajući se prije svega zahtjevima američkih kupaca.

Prema nezvaničnim informacijama, Jetta sedme generacije bit će postavljena na modularnoj MQB platformi, a dimenzijama će nadmašiti aktuelni model.

Oni koji su imali prilike vidjeti i probati kamuflirane prototipove nisu pronašli velikih razlika u odnosu na aktuelni Golf u unutrašnjosti, iako je bilo najava da će Jetta dobiti potpuno enterijer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije