Nekada je izrađivana u Sarajevu: Poznato kako će izgledati nova VW Jetta

Radiosarajevo.ba
Nekada je izrađivana u Sarajevu: Poznato kako će izgledati nova VW Jetta
Od kako je rođena prije 38 godina VW Jetta je uvijek tretirana kao limuzinska verzija Golfa. Zlatno doba Jette "pamte prve dvije generacije modela" koje su se, između ostalog, izrađivale i u Sarajevu.

Kako je na europskom tlu opadala popularnost trovolumenskih automobila tako je i proizvodnja Jette vremenom preseljena na prostore gdje se cijene limuzine – Meksiko, Kinu, Rusiju, Brazil, Indiju...

jetta-2.jpg - undefined

Foto: Auto Logia

Najveći broj vozila dolazi iz meksičke Pueble, pa zato ne treba čuditi što su u ovoj zemlji nastali špijunski snimci buduće sedme generacije Jette (računajući i VW Vento te VW Boru).

Meksički portal Auto Logia objavio je snimke sedme generacije Jette, koji su brzo pobrisani, ali su ih uspjeli "skinuti" drugi mediji.

jetta-3.jpg - undefined

Foto: Auto Logia

Neki indijski portali objavili su da će nova Jetta biti postavljena na modularnu MQB platformu, te da će biti nešto duža od aktulenog modela koji mjeri 4,64 metra između krajnjih tačaka.

Vjerovatno će i paleta motora pratiti VW Golf što znači da će se u ponudi naći i 3-cilindrični 1,0 litarski turbobenzinac te novi 1.5 TSI.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije