Predstavljena nova Seat Ibiza: Španski subkompakt na tržištu BiH

Radiosarajevo.ba
Predstavljena nova Seat Ibiza: Španski subkompakt na tržištu BiH
Na glamuroznoj manifestaciji na Eiffelovom mostu u Sarajevu bh. javnosti predstavljena je nova Seat Ibiza, a događaj je uveličao koncert britanskog benda Stereo MC's.

Nova Ibiza je automobil kreiran za mladalačku, urbanu populaciju i donosi zabavnu i ugodnu vožnju.

Opremljena posljednjim tehnološkim dostignućima i izvanredne dinamike, s unaprijeđenim prostorom i komforom, nova Ibiza je najznačajniji model španskog proizvođača.

seat_ibiza-c.jpg - undefined

Foto: Seat

Nova generacija u potpunosti je prerađena, ali je Ibiza sačuvala mladalački i sportski duh, funkcionalnost i komfor. Novi, svježi dizajn reflektira DNK brenda Seat, ali s oštrijim, agresivnijim dizajnom.

"Ibiza je odličan  gradski automobil za mlade, model koji predstavlja i stil življenja", rekao je Senad Trnka, brend menadžer Seata za BiH.

seat_ibiza-a.jpg - undefined

Foto: Seat

Ponuda motora počinje s 3-cilindarskim 1,0 litarskim atmosferskim benzincem (75 KS), koga prati turbo izvedba istog motora s 95 ili 115 KS. Potpuno novi 1.5 TSI benzinac (150 KS) na našem tržištu bitidće ostupan krajem godine. Naravno, tu je i dizelaš 1.6 TDI u verzijama s 80, 95 ili 115 KS.

Na našem tržištu osnovni model - Ibiza 1.0 MPI Reference (75 KS) - do registracije košta 22.095 KM.

Za bogatije opremeljenu Ibizu 1.0 TSI Style (95 KS) treba izdvojiti 25.564 KM, dok luksuzna Ibiza 1.0 TSI Xcellence (115 KS) s 7-stepenim DSG automatskim mjenjačem košta 31.659 KM. Sportski opremljena Ibiza 1.0 TSI FR (115 KS) dostupna je po cijeni od 28.921 KM.

seat_ibiza-e.jpg - undefined

Foto: Seat

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije