Testovi / Pet zvjezdica za novu SEAT Ibizu

19. 07. 2017. u 12:25:00 Promotivni tekst

Shares: 0

SEAT je na veoma zahtjevnom Euro NCAP testu još jednom demonstrirao visok nivo sigurnosti svojih modela.

Ovaj put, nova SEAT Ibiza, kreirana u Barseloni na novoj MQB A0 platformi, dobila je pet zvjezdica na Euro NCAP testu, što je najbolja moguća ocjena. U SEAT-u s ponosom istiću i da su tri najvažnija modela španskog brenda, Ateca, Leon i Ibiza,  dobili najbolje moguće rezultate na Euro NCAP sigurnosnom testu.

Ovo priznanje došlo je nedugo nakon predstavljanja novog modela SEAT Arona u Barseloni. SEAT Arona je još jedan u nizu Seatovih modela  u okviru najveće produktne ofanzive u historiji marke, koja obuhvata osvježenog Leona, Ibizu, Atecu i novi, veliki SUV koji će 2018.godine biti lansiran na tržište.

Treba istaći da su u posljednjih nekoliko mjeseci svi novi modeli automobila bili izloženi još većem broju testova nego ranije, kao i da su ti testSovi mnogo zahtjevniji, te je iz tog razloga  rezultat od pet zvjezdica veoma prestižan i težak za ostvariti.

 U svakom dijelu testa, SEAT Ibiza je ostvarila izvanredne rezultate, a posebno u području zaštite putnika, sa rezultatom od 95%. Rezultati u području zaštite djece i pješaka, kao i sigurnosnih sistema su također bili impresivni. Efikasnost sistema za autonomno kočenje (Front Assist) je izvanredna. Kombinirajući radar i tehnologije kao što su ABS i ESC, ovaj sistem detektuje druga vozila kao i pješake ispred vozila, što omogućava vozilu da zakoči na brz i siguran način.

Euro NCAP sigurnosni testovi su mnogo zahtjevniji od 2016. godine u području aktivne, kao i pasivne sigurnosti.

Isofix sistem sa pričvrsnim tačkama za dječije sjedište, limitator brzine, tri naslona za glavu na zadnjoj klupi, zvučno upozorenje za sigurnosni pojas i 6 zračnih jastuka su standardna oprema u novoj Ibizi. Sa kombinacijom DSG mjenjača i adaptivnog tempomata, SEAT Ibiza automatski koči i ubrzava kada se nađe u gužvi.

Nova Ibiza će u Bosni i Hercegovini biti dostupna u mjesecu augustu.

Tagovi: test SEAT

NEMA KOMENTARA