Predstavljamo Chevrolet Corvette Z06: Posljednji trzaj posebnog automobila

1
Radiosarajevo.ba
Predstavljamo Chevrolet Corvette Z06: Posljednji trzaj posebnog automobila
Foto: Twitter / Corvette Z06

Iako je Corvette Z06 u sklopu svoje pete generacije i dalje jedan od onih “Amera” stvaranih po stoljetnoj recepturi koja podrazumijeva nevozljivost, u Chevroletu su se oko ove edicije itekako potrudili.

"Commemorative Edition" pete generacije Corvette Z06 predstavlja posljednji trzaj ovog za mnoge itekako posebnog automobila. Pa iako mnogima izvana ovaj automobil izgleda poput još jedne Corvette, posebnosti za ovaj automobil itekako postoje, samo su dobrim dijelom skrivene.

I to je sasvim u redu.

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Izuzev 375 konja, pogona na stražnje kotače i svih ostalih do tada već poznatih stavki, ova je Corvette lakirana u jednu jedinu (Le Mans blue) plavu boju i na sebi ima unikatne ukrase u obliku naljepnica.

Samim time je Commemorative Edition Corvette prepoznatljiv automobil iz svakog ugla i već na prvi pogled.

Ali izuzev izgleda i opreme poradilo se i na detaljima oko šasije i ovjesa, pa samim time i na performansama. Za izgradnju pojedinih dijelova na ovoj Corvette korišten je karbon, pa je automobil samim time dosta lakši i čvršći od bilo koje druge verzije ove sveameričke ikone na četiri točka. I uz sve to još ima i posljednje 'pop-up' farove koji su ušli u serijsku proizvodnju.

…a vrijedi dodati i kako je ova Corvette sporadično bila upotrebljiva čak i na zavojitoj cesti, te u kišnim uvjetima, što je definitivno presedan u odnosu na prethodne generacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije