Originalna prezentacija e-vozila u Sarajevu

0
Promotivni tekst
Originalna prezentacija e-vozila u Sarajevu
Foto: Porsche BH / Taycan i ID 3

U okviru promocije elektromobilnosti u Bosni i Hercegovini, kompanija Porsche BH d.o.o., uvoznik za automobile Volkswagen koncerna, na vrlo originalan način prezentira najnovije modele električnih vozila koje Volkswagen koncern aktuelno lansira na tržište.

Tako su u periodu od 22.-26. septembra .2021.godine ispred SCC shopping centra u Sarajevu bili izloženi modeli Porsche Taycan Sport Turismo i Volkswagen ID3.

Model ID3 će od 29. septembra - 3. oktobra 2021. godine biti izložen ispred BBI centra, a građani Sarajeva se putem QR code-a koji je istaknut na vanjskoj strani izložbenog kontejnera mogu prijaviti na testnu vožnju. Unutar e-kontejnera instaliran je i mobilni „Moon“ punjač kakav se koristi za električno napajanje ovih vozila.

'Sarajevo zaslužuje najbolje': Novi tramvaji voze gradom, ministar objavio i snimak

'Sarajevo zaslužuje najbolje': Novi tramvaji voze gradom, ministar objavio i snimak

„Ovim originalnim načinom prezentacije vozila BH javnosti želimo da približimo električna vozila koja su na našim cestama još uvijek zastupljena u veoma malom broju.

S obzirom da se svijet okreće ka elektromobilnosti, i mi u Bosni i Hercegovini se pridružujemo ovom trendu.

Kao kompanija podržavamo i uspostavljanje infrastrukture, pa smo tako instalirali već oko 70 električnih punjača širom BiH, pretežno u renomiranim hotelima, ali i na javnim mjestima. Nadam se da će prezentirani ID3 animirati građane da se prijave na testnu vožnju i da iskuse vožnju električnim Volkswagenom“, izjavio je Senad Olovčić, direktor Porsche BH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije