Obnovljen Jaguar XE: Najvažnija tehnička novost je mild-hibrid dizelaš

0
Radiosarajevo.ba
Obnovljen Jaguar XE: Najvažnija tehnička novost je mild-hibrid dizelaš

Za modelsku 2021. godinu Jaguar je ažurirao kompaktnu limuzinu XE, a najvažnija tehnička novost je mild-hibrid i to u 2,0 litarskom dizelašu. Motor snage 204 "konja" i najvišeg obrtnog momenta 430 Nm, u kombinaciji sa 8-stepenim ZF automatskim mjenjačem, sada troši 4,3 litra na 100 kilometara. Standardno dolazi sa zadnjim pogonom, dok je 4x4 ponuđen kao opcija

Sve verzije 4,67 metara duge limuzine, uključujući i benzinske P250 (250 KS) i P300 (300 KS), dobit će i novi informativno-zabavni sistem Pivi Pro Dual Slim sa korisničkim sučeljem nalik pametnom telefonu i internetskom vezom putem dva modema.

Sastoji se od neprimjetno integriranog središnjeg 10-inčnog ekrana osjetljivog na dodir i donjeg 5,5-inčnog zaslona, koji je nadopunjen s dvije multifunkcionalne LED rotacijske komande za centralne funkcije vozila.

Zaslon vozača visoke rezolucije u 12,3-inčnom formatu omogućava trodimenzionalni prikaz mape u punom ekranu, kao i digitalne okrugle instrumente. Nakon što je unutrašnjost dorađena prije dvije godine, novi je dizajn dvobojnog upravljača i prošivenih kožnih presvlaka. Obnovljeni XE na tržište dolazi početkom naredne godine po početnoj cijeni od 43.378 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije