I-Pace postigao "hat-trick": Historijski uspjeh električnog Jaguara

J. M.
I-Pace postigao "hat-trick": Historijski uspjeh električnog Jaguara

Nakon trijumfa u izboru za "europski automobil godine", Jaguar I-Pace postigao je nove uspjehe. Električni Jaguar stigao je historijske trostruke pobjede u izboru "World Car Awards 2019".

Žiri sastavljen od 86 novinara iz 24 zemlje, dodijelio je Jaguaru I-Pace titulu svjetskog automobile 2019. godine, ali i nagrade u kategoriji  dizajna i ekoloških modela – World Car Design of the Year i World Green Car. 

Nikad u 15-godišnjoj historiji izbora "World Car Awards" nije se desilo da jedan model osvoji tri nagrade, uključujući i glavnu za svjetski automobil godine.

Tako je nastavljena serija uspjeha Jaguara I-Pace koji je osvojio čak 62 nagrade širom svijeta. Koncept "električnog SUV-a" znaju cijeniti i kupci pa je od kraja marta Jaguar primio 11.000 narudžbi za I-Pace.

Nagrada za svjetski automobil godine došla je nekoliko dana nakon što je Jaguarov električni bolid pobijedio u utrci Formule E u Rimu, što je prvi trijumf "mačke" u utrci nekog Svjetskog automobilskog prvenstva nakon 1991. godine.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije