Novi Opel Experimental: Budućnost marke je električna, jednostavna i uzbudljiva

0
Radiosarajevo.ba
Novi Opel Experimental: Budućnost marke je električna, jednostavna i uzbudljiva
Foto: Opel / Opel Experimental

Njemački proizvođač najavio kako će već 2024. godine svaki Opelov model biti s baterijsko-električnom varijantom, a od 2025. svaki novodizajnirani Opel će biti potpuno električni.

"Na ovogodišnjem sajmu IAA Mobility dajemo konkretan pogled na sljedeće poglavlje naše marke. Opel Experimental pokazuje kako zamišljamo budućnost Opela: Električnu, jednostavnu i uzbudljivu", ovim je riječima glavni izvršni direktor Opela Florian Huettl najavio svjetsku premijeru konceptnog vozila Opel Experimental na medijskoj konferenciji na IAA Mobility u Minhenu.

Osim toga, Huettl, Opelov voditelj dizajna Mark Adams i Opelova voditeljica marketinga Rebecca Reinermann predstavili su još dvije premijere: Astra Sports Tourer Electric i Corsa Electric. Također su dali uzbudljive perspektive o električnoj budućnosti marke.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Revolucionarno konceptno vozilo Opel Experimental više je od vizije marke. Florian Huettl je to jasno pokazao na Opelovom štandu na sajmu.

Potpuno je električan, čime se smanjuje ugljični otisak. Ima odvažan i jasan dizajn i fokusiran je na bitne stvari. Impresionira svojim proporcijama, inteligentnim aerodinamičkim rješenjima, visokoučinkovitim korištenjem prostora i najsavremenijom tehnologijom osvjetljenja, uključujući Opelovu 'munju' koja je osvijetljena po prvi put.

Osvajač tame: Svjetska premijera CUPRA DarkRebel

Osvajač tame: Svjetska premijera CUPRA DarkRebel

U isto vrijeme, Florian Huettl dao je pogled na Opelov ambiciozni plan puta za sljedećih nekoliko godina: "Do 2024. svaki će Opel također biti dostupan kao baterijsko-električna varijanta.

A od 2025. nadalje, svi novi Opelovi modeli bit će isključivo potpuno električni. Ovo pokazuje da nismo spremni samo za najveću promjenu u automobilskoj industriji. Mi smo ispred".

Učiniti električnu mobilnost uzbudljivom, prikladnom za svakodnevnu upotrebu i stoga jednostavnom za sve, novinari i posjetioci mogu vidjeti kako to već danas funkcioniše gledajući druga dva Opel vozila koja trenutno slave svoju premijeru na IAA Mobility.

"Lagana i učinkovita, Astra Sports Tourer Electric predstavlja vrlo atraktivan ukupni paket za naše kupce", kaže Huettl.

Više od 400 km električnog dometa (prema WLTP) i najveća brzina od 170 km/h u kombinaciji sa svim prednostima prostranog karavana kompaktne klase govore za novi Opelov sleketrični model, jedan od prvih baterijsko-električnih karavana na tržištu.

A za sve koji u svakodnevnom životu žele voziti lokalni mali automobil bez emisija, Opel u ponudi ima novu Corsu Electric. Na taj način proizvođač već donosi elektromobilnost primjerenu svakodnevnoj upotrebi u najvažnije segmente vozila.

Astra Sports Tourer Electric i Corsa Electric
Foto: Opel: Astra Sports Tourer Electric i Corsa Electric

Jednostavna elektromobilnost prikladna za svakodnevnu upotrebu ne počinje vožnjom, već procesom odabira i kupovine. "Kupovina Opela mora biti jasna i jednostavna i trebala bi biti zabavna", rezimirala je Opelova voditeljica marketinga Rebecca Reinermann.

Zato marka modernizuje cijeli proces online kupovine automobila, čineći iskustvo kupovine lakšim i uzbudljivijim. Novo digitalno iskustvo do najsitnijeg detalja: "Sve jednostavnim listanjem, savršeno prilagođeno pametnom telefonu. To čini kupovinu Opelovog vozila zabavnom", najavila je Reinermann.

Opel Experimental
Foto: Opel: Opel Experimental

Opel je predstavljen na dvije lokacije na sajmu IAA Mobility u Minhenu od 5. do 10. septembra. Šira javnost može posjetiti Opel vozila i otvoreni prostor na Odeonsplatzu, koji se skladno uklapa u gradski krajolik svojim naprednim, minimalističkim i transparentnim izgledom, piše Tportal.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije