Novi Aston Martin Vantage: Sada još jači i napredniji, a neke funkcije su nevjerovatne

0
Radiosarajevo.ba
Novi Aston Martin Vantage: Sada još jači i napredniji, a neke funkcije su nevjerovatne
Foto: Aston Martin / Aston Martin Vantage

Aston Martin je temeljno doradio model Vantage, a osim osvježenog izgleda s ažuriranjem modela stigla je i dodatna snaga. Sasvim očekivano, jer je trenutna generacija na tržištu od 2018. godine, pa je nakon šest godina pravo vrijeme za veliki redizajn.

Najoičiglednije promjene vide se naprijed s povećanom maskom i Matrix LED svjetlima dok je nazad ugrađen širi branik sličan onom na modelu DB12. Modernizovan je i kokpit koji uključuje 10,25-inčni ekran novog infotainment sistema koji je nadopunjen s mnogim fizičkih tipkama i prekidača na srednjem grebenu.

Uzbudljivi britanski GT coupe pogoni Mercedes-AMG 4,0-litreni V8 s dva turbopunjača, sada pojačan na 665 KS i 800 Nm obrtnog momenta što je povećanje za čak 155 KS i 115 Nm u odnosu na stari model.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Postignuto je to optimiziranjem motora po pitanju kompresije, dorade bregastih osovina te većeg turbo punjača, dok se snaga na zadnje točkove prenosi putem 8-stepenskog ZF automatika.

Performanse: novi Aston sada ide do 100 km/h za samo 3,5 sekunde dok je najveća brzina ista kao i kod prethodnog modela, 325 km/h.

Aston Martin Vantage

Pomoć kod boljih brojki ubrzanja osigurava i novi sistem za kontrolu proklizavanja, a novost je i prerađeno podvozje s novim prilagodljivim amortizerima.

​Vantage dolazi s Michelin Pilot Sport 5S gumama dimenzija 275/35 naprijed i 325/30 nazad. Kočni diskovi od lijevanog željeza dolaze standardno dok uz doplatu dolaze fantastične, samo 27 kg teške karbonsko-keramičke kočnice.

Cijene će biti poznate uskoro, a prve isporuke započinju u drugom tromjesečju ove godine, javlja Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije