Legendarni Aston Martin DB5 pronađen poslije 24 godine

1
Radiosarajevo.ba
Legendarni Aston Martin DB5 pronađen poslije 24 godine
Foto: Printscreen / Detalj iz filma Goldfinger

Aston Martin DB5 korišten tokom snimanja filma Goldfinger ukraden je 1997. godine, a sada je pronađen gotovo 24 godina kasnije.

Ovaj automobil je jedan od najpoznatijih filmskih automobila piše B92 i već je vjerovatno da je to najslavniji Astonov model.

Bezvremenski klasik na aukcijama redovno izaziva veliko zanimanje i postiže velike iznose. Automobil je nestao 1997. godine i predstavlja jedan od četiri originalna primjerka modela DB5 korištenih za snimanje filma Goldfinger.

Akcija policije u Sarajevu: Specijalci pretresaju kuće Seida Hadžibajrića i Elmedina Karišika

Akcija policije u Sarajevu: Specijalci pretresaju kuće Seida Hadžibajrića i Elmedina Karišika

Automobil Aston Martin DB5 - undefined

Foto: Aston Martin: Automobil Aston Martin DB5

Ukraden je iz privatnog hangara na aerodromu Boca Raton na Floridi. Zapravo se radi o jedinom primjerku sa svim funkcionalnim gadgetima koji danas vrijedi 18,2 miliona funti (oko 41,57 miliona maraka), a prvobitno ga je 1986. godine za 275.000 funti (oko 628,180 KM) kupio američki biznismen Anthony Pugliese.

Međutim, automobil je pronađen te je nedavno uočen na Bliskom istoku. Dio je privatne kolekcije i uskoro će mu se ući u trag. Vjeruje se da aktuelni vlasnik ne zna da posjeduje ukradeni automobil.

Inače, Goldfinger je treći film o britanskom tajnom agentu Jamesu Bondu snimljen davne 1964. godine, a glavnu ulogu tumači glimac Sean Connery.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije