Aston Martin predstavio najnoviji bolid za predstojeću sezonu Formule 1

0
Radiosarajevo.ba
Aston Martin predstavio najnoviji bolid za predstojeću sezonu Formule 1
Foto: Aston Martin / Dizajnom je očarao prisutne

Aston Martin postao je treći konstruktor koji je odradilo predstavljanje novog F1 bolida za 2022., ali prva koja je pokazala pravi bolid s kojim će se takmičiti u novoj sezoni, uoči prvog testa na stazi kojeg će odraditi sutra.

Novi Aston Martin AMR22 ima novi vizualni identitet nakon što su raskinuli saradnju sa sponzorom BWT pa su ružičaste elemente zamijenili svijetlozelenima, uz logotipe novog naslovnog sponzora Aramco, donosi MAXF1.net.

Nakon što je Haas pokazao tek digitalne rendere svog bolida, a Red Bull tek prototip koji je Formula 1 pokazala prošle godine u bojama za 2022., Aston Martin je prvi pokazao pravi bolid s kojim će sutra prvi put na stazu.

Teška nesreća na M-17: Poginula žena, saobraćaj obustavljen u potpunosti

Teška nesreća na M-17: Poginula žena, saobraćaj obustavljen u potpunosti

Ovaj tim je zadržao istu vozačku postavu koju čine Sebastian Vettel i Lance Stroll, a napustio ih je dugogodišnji šef ekipe Otmar Szafnauer kojeg je zamijenio bivši BMW-ov šef motorsporta Mike Krack.

"Nastavljamo s našim putovanjem na vrh Formule 1, najprestižnije trkaće serije na svijetu u kojoj želimo pobijediti", rekao je vlasnik Aston Maritna Lawrence Stroll na predstavljanju novog bolida.

"Znamo da pobjeđivanje nije jednostavno. Zato imamo petogodišnji plan uspona na vrh. Za pobijediti u Formuli 1 sve mora biti na pravom mjestu i sve se mora poklopiti. Sport stalno evoluira, a ako to ne možete pratiti zaostajete", dodao je.

Aston Martin će sutra odraditi prvi test novog AMR22 tako što će iskoristiti prvi od dva dana za snimanje promotivnih materijala za vrijeme kojeg smiju prijeći najviše 100 km, a prvi predsezonski test traje od 23. do 25. februara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije