Los Angeles Auto Show: Mazda predstavila novu "trojku"

J. M.
Los Angeles Auto Show: Mazda predstavila novu "trojku"
Na sajmu u Los Angelesu Mazda je prikazala novu "trojku" koja će, kao i dosad, biti dostupna kao limuzina i 5-vratni hatchback.

Dizajnerska odrednica nove Mazde3 je prednji dio, s dugačkim poklopcem motora i ogromnom rešetkom hladnjaka.

Unutrašnjost nove Mazde3 dizajnirana je u duhu minimalizma i karakterišu je glatke linije, što izgleda postaje trend. Komande se nalaze na elegantnoj armaturnoj ploči kojom dominira 8,8 inčni ekran infotainment sistema.

mazda_3_03.jpg - undefined

Foto: Mazda

Nova Mazda3 postavljena je novu platformu, a dolazi i s novim Skyactiv motorima. U zavisnosti od tržišta, kupci će moći kupiti verzije pokretane benzinskim Skyactiv-G motorima zapremine 1.5, 2.0 i 2.5 litara, te 1,8 litarskim turbodizelašem Skyactiv-D.

mazda_3_06.jpg - undefined

Foto: Mazda

Mazda3 je prvi serijski automobil s novim Skyactiv-X motorom. Prvi benzinac sa kompresionim paljenjem radi s procesojk sagorijevanja Spark Controlled Compression Ignition (SPCCI) i podržan je Mazdinim M-Hybrid sistemom. Motori su spregnuti s 6-brzinskim ruičnim ili automatskim mjenjačem.

mazda_3_10.jpg - undefined

Foto: Mazda

Mazda3 je dobila mnoge sisteme za pomoć vozaču, među kojima je posebno važan Cruising & Traffic Support (CTS) - asistent za slučaj zagušenja saobraćaja. U saobraćajnim gužvama, CTS sam vozi automobil koristeći upravljač te komande gasa i kočnice. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije