Kamperima ne treba više za sreću: Jeftina Dacia Dokker za boravak dvije osobe

J. M.
Kamperima ne treba više za sreću: Jeftina Dacia Dokker za boravak dvije osobe

Kampiranju ugođaj često daju skromnost, jednostavnost, ali i mogućnost odmora po niskoj cijeni. Bavarska fabrika Alpincamper iz Lenggriesa u blizini Bad Tölza, specijalizirana za proizvodnju jeftinih kamper vozila, ponudila je model za kupce tanjih novčanika. 

Ekipa okupljena oko šefa Michaela Zaisera konstruirala je vjerovatno najjeftiniji kamper u Njemačkoj. Košta 17.999 eura, prvenstveno zato što je osnova jeftina: Bazna verzija modela Dacia Dokker 100 TCe koji, poređenja radi, u BiH košta 26.200 KM.

alpincamper_dacia_004.jpg - undefined

Foto: Alpincamper

Alpincamper Dacia Dokker dizajniran je za dvije osobe, nudi sve što treba za zadovoljstvo korisnika. Savršen je za ljubitelje kampiranja koji nisu u mogućnosti nabaviti velike kamp kuće, odnosno žele iskoristiti svoj svakodnevni automobil za kampiranje.

Još jedna prednost: Zbog male visine od 1,86 metra, nisu problem ograničenja visine koja su uobičajena na obalnim parkiralištima u Francuskoj i Italiji. Ostaje dovoljno prostora u unutrašnjosti ili na krovnim nosačima za daske za surfanje ili drugu glomaznu sportsku opremu.

alpincamper_dacia_006.jpg - undefined

Foto: Alpincamper

Alpincamper Dacia Dokker prikuplja dodatne plus bodove zahvaljujući visokokvalitetnoj završnoj obradi prirodnim materijalima. Nadograđeni novi automobil standardno se isporučuje sa benzinskim motorom snage 102 "konja", kliznim vratima s otvorenim prozorom, krovnim nosačima, izoliranim stropom te bočnim zidovima i stražnjim vratima od 6 mm debelih drvenih panela, PVC podnom oblogom, dvije LED lampe za čitanje, USB utičnicom u dnevnom dijelu, indikatorom nivoa baterije, klupom koja se razvlači u krevet (dužina 195 cm, širina 110 cm) sa madracem od hladne pjene, kuhinjskim blokom sa štednjakom i sklopivim stolom…

alpincamper_dacia_007.jpg - undefined

Foto: Alpincamper

Ako želite malo više luksuza u Dokkeru, možete ga nadograditi. Na popisu dodatne opreme nalaze se mini hladnjak ispod kreveta (690 eura), solarni modul s regulatorom punjenja (690 eura), sudoper sa slavinom i spremnik za svježu i otpadnu vodu u kuhinjskom bloku (350 eura), vanjska i unutarnja 220-voltna utičnica, sekundarna baterija od 60 Ah s izolacijskim relejem i glavnim prekidačem za baterije (680 eura)…

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije