Bela Trendy je apartman na točkovima: Fiat Doblo kao baza za atraktivan kamper

J. M.
Bela Trendy je apartman na točkovima: Fiat Doblo kao baza za atraktivan kamper

Za ljubitelje kamper vozila njemačka kompanija WOF predstavila je vrlo zanimljiv model. To je Bela Trendy na bazi Fiat Dobla, kamper koji za pogon koristi 1,6 litarski Multijet turbodizelaš snage 103 KS i najvišeg obrtnog momenta 290 Nm.

Modul za boravak izrađen je od stakloplastike i nudi prostor za boravak samo dvije osobe, no osiguran je ugođaj malog apartmana. Glavni ležaj dimenzija 180x130 centimetara je iznad vozačke kabine, a u slučaju potrebe može se sklopiti još jedan krevet u blagovaonici.

A kad je riječ o blagovaonici, ugrađena je kuhinja sa sudoperom i plinskim štednjakom, frižider zapremine 78 litara, a sa strane je uski ormar za odjeću.

Zanimljivo da se iz prostora za boravak do vozačke kabine može doći bez izlaska iz vozila. To, naravno, nije tako zgodno kao u velikim kamperima, potrebno je malo gimnastičkog umijeća, ali dobro da postoji ovakva opcija.

Relativno veliko kupatilo sadrži s jedne strane tuš, s druge toalet, dok su na sredini minijaturni umivaonik i vrata.

Kao opcija se može naručiti i tendu i nosač za bicikle. Ovisno o naručenim opcijama i konfiguracijama, cijena se kreće od 39.900 do 44.168 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije