Zar je potrebno više: Kuća na točkovima koja nudi sve na 3,3 metra dužine

J. M.
Zar je potrebno više: Kuća na točkovima koja nudi sve na 3,3 metra dužine

Posljednjih godina na tržištu se pojavio veliki broj različitih mini kuća na točkovima, no model Tiny House Nano francuskog proizvođača Baluchon konkurira za prvo mjesto u klasi.

Tiny House Nano je pokretana kućica dugačka samo 3,3 metra, ali se u njoj mogu udobno smjestiti do tri osobe. Kuća se temelji na jednoosovinskoj prikolici s aluminijskim listovima. Okvir kuće je izrađen od smreke, a izolacija se sastoji od pamuka, lana i konoplje.

Unutrašnji prostor je savršeno iskorišten. U blizini ulaznih vrata nalazi se mali kuhinjski stol, koji ujedno služi kao trpezarijski stol za dvije osobe. Tu je i bračni krevet na razvlačenje s ugrađenom kutijom za odlaganje.

Pored kreveta je čajna kuhinja, opremljena dvostrukim štednjakom, sudoperom i malim hladnjakom, kao i nekoliko malih ormara. Klizna vrata vode u kupaonicu s WC-om i tušem.

U potkrovlju Tiny House Nano ima improviziranu spavaću sobu, zaštićenu jakom sigurnosnom mrežom, do koje se stiže stepenicama.

Tiny House Nano je sagrađena kao porodična vikendica, a proizvođač još nije nije pružio informacije o cijeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije