Savršen za putovanje i samoizolaciju: Kamper na tri točka po cijeni od 4.900 dolara

J. M.
Savršen za putovanje i samoizolaciju: Kamper na tri točka po cijeni od 4.900 dolara

U posljednjih nekoliko sedmica jedan od najčešće korištenih izraza je "društveno distanciranje", odnosno (samo)izolacija. Izraz je nastao kako bi se opisalo fizičko distanciranje od drugih osoba u borbi protiv širenja smrtonosnog koronavirusa. 

U takvim uslovima maštamo o putovanju, odnosno odlasku na neku lijepu osamljenu destinaciju. Kineska kompanija Henan Xinge ima rješenje - vozilo kakvo dosad nismo imali priliku vidjeti.

tricikl_kamper_03.jpg - undefined

Foto: Xinge

Njihov Xinge RV je trokolica, ali preuređen u kamper vozilo! Kakva prilika za samoizolaciju, a kasnije, kada jednom prođe COVID-19, i jeftin odlazak u prirodu. Jer, Xinge RV košta svega 4.900 dolara!

Prostor za boravak je minimaliziran, ali sadrži sve neophodno: Bijele zidove od opeke, drveni stol (uz doplatu se dobije umjetni mramor), minijaturni televizor, prijenosni klima uređaj i hladnjak veličine minibara. Skuplje verzije imaju solarne ćelije na krovu i minijaturno kupatilo.

tricikl_kamper_05.jpg - undefined

Foto: Xinge

Specifikacije govore da je mali kamper pogodan za troje putnika, no jedno suvozačko sjedalo i minijaturni ležaj na razvlačenje ukazuju na to da je Xinge RV i dalje prilagođen za dvije osobe.

Postoji i veliki nedostatak: 600 kilograma teški kamper na tri točka pokreće nejaki električni motor koji osigurava postizanje maksimalne brzine od svega 40 km/h.

Također, baterija malog kapaciteta 7,2 kWh ne garantira veliku voznu autonomiju pa bi se odlazak na neku udaljenu destinaciju mogao pretvoriti u pravu noćnu moru zbog čestih zaustavljanja za punjenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije