Crosscamp Life na bazi Zafire: Opel kamper za boravak četiri osobe

J. M.
Crosscamp Life na bazi Zafire: Opel kamper za boravak četiri osobe

Zahvaljujući Hymeru, poznatom njemačkom proizvođaču vozila za boravak, Opel je dobio kamper. Hymerova marka Crosscamp lansirala je Opel Crosscamp Life kojem je kao baza poslužila klasična Zafira Life "srednje" dužine 4,95 metara.

Zapravo je cijeli koncept prepisan od Zafirine sestre bliznakinje - Toyote Proace Verso. Klasični putnički van prerađen je u kamper vozilo sa tzv. "skočnim" krovom, četiri mjesta za spavanje, čajnom kuhinjom, ugradbenim ormarima...

Cijenom koja počinje od 41.999 eura, Opel Crosscamp Life nešto je jeftiniji od Toyotine izvedbe, a kod ovlaštenih trgovaca marke iz Rüsselsheima mogu se naručiti brojni dodaci poput, recimo, nosača za bicikle.

Postoji izbor četiri dizelska motora snage od 120 do 177 KS koji se mogu spregnuti i sa 8-stepenim automatskim mjenjačem. Opciono su dostupni, između ostalog, ovjes povišen 25 mm za loše ceste te trakcioni sistem Intelli-Grip.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije