Ovo je nova Corsa: Opelov mališan postaje tehnički blizanac Peugeota 208

J. M.
Ovo je nova Corsa: Opelov mališan postaje tehnički blizanac Peugeota 208

Zvanična prezentacija nove Corse planirana je za početak narednog mjeseca, a na društvenim mrežama već su se pojavile slike šeste generacije Opelovog mališana.

Slike su zaokružile dosadašnja saznanja o Opel Corsi F koju su neki novinari već imali priliku isprobati, doduše maskirane automobile.

opel_corsa_02.jpg - undefined

Foto: Facebook

Nova Corsa je prvi rezultat suradnje Opela s novim francuskim vlasnikom - koncernom PSA - na "Zajedničkoj modularnoj platformi" (CMP) i motorima iz regala PSA. To znači da Corsa dijeli mehaniku s novim Peugeotom 208 koji je u martu predstavljen na sajmu u Ženevi.

Ovo je novi Peugeot 208: Mali lav agresivni nego ikad, u ponudi i električna verzija

Poput "208-ice", tako će se i u paleti Opel Corse naći četiri motora. Trocilindrični turbobenzinski motor zapremine 1,2 litre bit će ponuđen u tri verzije - 75, 100 i 130 KS - i spregnut s 5- ili 6-manuelnim mjenjačem, odnosno 8-brzinskim automatikom.

opel_corsa_07.jpg - undefined

Foto: Facebook

Bit će dostupan i novi 1,5 litarski dizelaš snage 100 "konja" u kombinaciji s 6-brzinskim ručnim mjenjačem. Nešto kasnije treba očekivati OPC verziju koja će razvijati više od 200 KS.

Prvi put će biti i dostupna i električna verzija Corsa-e. Električni motor isporučuje snagu od 100 kW i najviši obrtni moment 260 Nm, a baterija kapaciteta 50 kWh osigurava voznu autonomiju od 330 km.

opel_corsa_05.jpg - undefined

Foto: Facebook

Dužinom od 4,06 metara, kratkim prevjesima time i dužim međuosovinskim razmakom (+28 mm), nova Corsa nudi više prostora u kabini ali i prtljažniku zapremine 309 litara (+24 litra). Voznoj dinamici doprinijet će 100-tinjak kilograma uštede u težini.

Vozaču će pomagati napredna tehnika i brojni asistenti, među kojima su puna LED prednja i zadnja svjetla. Planirano je da nova Corsa u salone Opelovih dilera dođe u novembru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije