Opel Crossland X: Otkriven novi crossover iz Rüsselsheima

Radiosarajevo.ba
Opel Crossland X: Otkriven novi crossover iz Rüsselsheima
/ Foto: Opel
Rast tržišta kompaktnih crossovera natjerao je Opel na ofanzivu u ovom segmentu.

Uspješnoj Mokki X od danas se pridružuje Crossland X, a tokom godine očekuje se i treći model – Grandland X. Crossland X je drugi član Opelove X-porodice u B-segmentu crossovera, klasi čija je prodaja uvećana pet puta od 2010. godine.

Dužinom od 4,21 metra novi Crossland X kraći je 16 cm od Astre, dok je istovremeno 10 cm viši.  

Zapremina prtljažnika od 410 litara predstavlja rekord klase, a pomjeranjem djeljive zadnje klupe može se povećati na 520 litara, odnosno 1255 litara obaranjem naslona.

Poput ostalih Opelovih modela tako je i Crossland X serijski ili opciono opremljen ergonomskim sjedištima, LED-farovima, kamerom za vožnju unazad, panoramskim krovom, asistentima parkinga, držanja u traci, upozorenjem na umor, udes, indikatorom mrtvog ugla…

Tu su i informaciono-multimedijski sistemi Radio R 4.0 IntelliLink i Navi 5.0 IntelliLink, kompatibilni s platformama Apple CarPlay i Android Auto.

Nisu saopćeni detalji o motorizaciji niti cijene, no njemački mediji najavljuju da će početni model u ovoj zemlji koštati oko 20 hiljada eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije