Hyundai najavio osvježeni Tucson: Profinjeniji i moćniji kompaktni SUV stiže početkom 2024.

0
Radiosarajevo.ba
Hyundai najavio osvježeni Tucson: Profinjeniji i moćniji kompaktni SUV stiže početkom 2024.
Foto: Hyundai / Novi Hyundai Tucson

Hyundai je pokazao prve slike novog Tucsona, redizajnirane četvrte generacije ovog modela, koji je lansiran još u septembru 2020. godine.

Hyundai je uz prve slike napomenuo i da se identičan model, koji je opisan kao korejska verzija, neće nuditi u Europi. Stoga, prve službene fotografije osvježenog Tucsona treba uteti s dozom rezerve i smatrati ih kao ilustrativnu naznaku novog modela.

Dinamičniji izgled

Bilo kako bilo, novi Hyundai Tucson pokazuje dinamičniji izgled koji utjelovljuje progresivnu viziju kompanije za buduću mobilnost. Svoj europski debi trebao bi imati početkom 2024., popraćen otkrivanjem svojih europskih specifikacija. Dok Tucson kreće u novo poglavlje svog europskog putovanja, sa sobom nosi obećanje stalne izvrsnosti, inovativnosti i zadovoljstva kupaca.

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Novi Tucson nasljeđuje bit dizajnerskog jezika 'Parametric Dynamics' trenutnog modela dok se razvija s profinjenijom i snažnijom estetikom. Prednja maska ima odvažnu igru tankih, kutnih linija u rešetki hladnjaka, nadopunjenu skrivenim 'Parametric Jewel' dnevnim svjetlima (DRL).

Branik i zaštitne ploče protežu se s jedne na drugu stranu, stvarajući dinamičan i vizuelno širi stav. Redizajnirani aluminijski naplatci dodatno naglašavaju dinamičnost automobila i poboljšavaju njegove ukupne proporcije. Nazad su zaštitne ploče integrirane u okvir odbojnika i vodoravno povećane, pojačavajući dojam šireg međuosovinskog razmaka. Elegantan, kruti oblik zadnjeg kraja neprimjetno nalikuje prednjem dijelu, odajući osjećaj stabilnosti i ravnoteže.

Novi Hyundai Tucson

Unutrašnjost novog Tucsona daje prednost prostranosti i praktičnosti, postignutoj horizontalnim dizajnom koji stvara osjećaj otvorenosti. Besprijekorna integracija naprednih tehnoloških elemenata osigurava skladan spoj funkcionalnosti i estetike.

Globalni bestseler

Prije dvije decenije, model je ušao u segment SUV vozila u nastajanju i od tada se razvio u globalni bestseler. Njegova popularnost među europskim kupcima je neupitna. Prema globalnoj kompaniji za istraživanje automobilskog tržišta JATO Dynamics, Tucson je postao najprodavaniji automobil u segmentu kompaktnih SUV vozila u Europi 2022. Sa svojim profinjenim dizajnom, naprednom tehnologijom i dokazanim uspjehom, novi Tucson također je spreman za nastavak svoju ostavštinu kao globalnog lidera u SUV segmentu.

Novi Hyundai Tucson

Hyundai je naglasio i kako utjelovljujući Hyundaijevu prepoznatljivu filozofiju dizajna Sensuous Sportiness, Tucson 'stoji kao vizuelno remek-djelo, kraseći SUV šarm i progresivan izgled koji savršeno odgovara savremenom ukusu'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije