Hyundai i Kia povlače skoro 92.000 vozila zbog mogućnosti izazivanja požara

0
AA
Hyundai i Kia povlače skoro 92.000 vozila zbog mogućnosti izazivanja požara
Foto: Hyundai / Ilustracija

Hyundai i Kia govore vlasnicima gotovo 92.000 vozila u SAD-u da ih parkiraju vani jer bi se elektronički regulator u pumpi za ulje mogao pregrijati i izazvati požar.

Hyundai i Kia poručuju vlasnicima gotovo 92.000 vozila u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) da ih parkiraju vani jer se elektronički upravljač u pumpi za ulje može pregrijati i izazvati požar.

Povezani korejski proizvođači automobila povlače vozila i također govore vlasnicima da ih parkiraju dalje od pogona dok se ne obave popravke.

Regiji u Rusiji prijeti velika katastrofa: Putin sazvao hitan sastanak i ostao iznenađen

Regiji u Rusiji prijeti velika katastrofa: Putin sazvao hitan sastanak i ostao iznenađen

Opoziv obuhvaća određene Hyundai Palisade iz 2023. i 2024., kao i neka vozila Tucson, Sonata, Elantra i Kona iz 2023. godine.

Pogođene Kije uključuju Soul i Sportage iz 2023., kao i neke Seltoe iz 2023. i 2024.

Tvrtke su u dokumentima koje su u četvrtak objavili američki sigurnosni regulatori navele da je ugrađeni kondenzator unutar uljne pumpe mjenjača možda oštetio dobavljač tijekom proizvodnje. To može uzrokovati kratki spoj i povećati rizik od požara.

Kia kaže da je bilo šest izvještaja o topljenju komponenti, ali nema požara ili povreda. Hyundai kaže da je potvrdio četiri "termalna incidenta" i da nema ozlijeđenih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije