Pogledajte Hyundaijev nebeski spektakl s kojim je oboren Guinnessov rekord

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte Hyundaijev nebeski spektakl s kojim je oboren Guinnessov rekord
Youtube/Screenshot / Genesis

Hyundai je krajem prošlog mjeseca na kineskom tržištu lansirao svoj brend luksuznih vozila Genesis, a tom je prilikom južnokorejska kompanija napravila pravi spektakl na nebu i usput postavila jedan novi Guinnessov rekord.

Iako Genesis nije toliko poznat u Evropi , u Aziji je riječ o poznatom brendu koji konkurira kompanijama poput Mercedesa, BMW-a, Audija, Lexusa i sličnim top-modelima. Na kineskom tržištu najavljena su dva modela - G80 i GV 80 SUV koja bi se uskoro trebala pojaviti u prodaji, a najavljeno je i otvaranje luksuznog prodajnog salona u Šangaju.

Upravo je u tom gradu, odnosno iznad tog grada održan event kojim je službeno najavljen dolazak na kinesko tržište, a u kojem su glavnu ulogu odigrali - dronovi. Kako možemo vidjeti na videozapisu objavljenom na YouTubeu, formiranjem različitih formacija dronova na nebu je zasjalo ime brenda i logotip Genesisa pa čak i 3D prikazi dva modela koja će se pojaviti u prodaji.

U ovom slučaju, video govori više od hiljadu riječi pa svakako pogledajte priloženi videozapis i nebeski spektakl u kojem je korišteno skoro 3300 dronova čime je Hyundai oborio Guinnessov rekord po broju simultano korištenih bespilotnih letjelica.

Dosadašnji rekord držala je kompanija Shenzhen Damoda Intelligent Control Technology koja je tijekom nebeske demonstracije u septembru prošle godine koristila nešto više od 3 hiljade dronova. Također, jedan od prijašnjih rekorda držao je i Intel koji je s dronovima formirao olimpijske krugove za Olimpijske igre 2018. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije