BMW najavio novu Seriju 5 Touring

0
Radiosarajevo.ba
BMW najavio novu Seriju 5 Touring
Foto: BMW / Zatamnjena fotografija profila prikazuje siluetu i "potpis" LED farova

BMW je podijelio prvi zvanični teaser predstojećeg karavana Serije 5, ubrzo nakon što su "procurili" patentni crteži koji su donekle otkrili spoljašnji dizajn modela.

Praktičnija verzija Serije 5 i električnog i5 bit će u prodaji na proljeće 2024. i bit će dostupna isključivo kupcima u Evropi, Japanu i Tajvanu.

Zatamnjena fotografija profila prikazuje siluetu i "potpis" LED farova.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Predvidljivo, prednji dio karoserije karavan dijeli se s limuzinom, dok je zadnji dio tipičan, karavanski, dodajući praktičnost ovom modelu i koji predstavlja nisko spuštenu alternativu SUV vozilima.

BMW je potvrdio da će paleta pogonskih agregata Serije 5 Touring biti preuzeta od limuzine. To znači da će model zasnovan na CLAR mehaničkoj platformi ponuditi širok spektar benzinaca, blagih hibrida, plug-in hibrida, kao i potpuno električne (i5 Touring) opcije.

U vrhu ponude u pogledu performansi i vizuelnog statusa biće M5 Touring za koji se priča da će proizvoditi čak 800 KS (588 kW) iz plug-in hibridnog V8 iz BMW-a XM. Oni koji su u potrazi za moćnim porodičnim karavanom takođe će imati opciju potpuno električnog i5 M60 xDrive, koji dolazi sa skromnijih, ali ipak impresivnih 600 "konja".

Lansiranje osme generacije Serije 5 Touring na tržište je potvrđeno za proljeće 2024. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije