Automobil koji ima 1.000 konjskih snaga: Rezvani Beast nudi nevjerovatnu opremu uz paprenu cijenu

0
Radiosarajevo.ba
Automobil koji ima 1.000 konjskih snaga: Rezvani Beast nudi nevjerovatnu opremu uz paprenu cijenu
Foto: Rezvani Motors / Rezvani Beast

Nakon dugog iščekivanja, konačno je predstavljen The Beast, najnoviji dodatak uzbudljivoj paleti vozila kalifornijske kompanije Rezvani. Ovo nije prvi automobil koji nosi ime Beast, ali za razliku od svog prethodnika, koji je bio zasnovan na Arial Atomu, ovaj model je derivat Corvette C8.

U skladu s tradicijom Rezvanija, automobil je opremljen neprobojnim staklom, sistemom za dimnu zavjesu i impresivnih 1.000 konjskih snaga.

Srce Zvijeri kuca zahvaljujući 6,2-litrenom V8 motoru, sličnom onom koji pokreće Corvette Stingray, ali nadograđenom s dva turbopunjača koja zajedno isporučuju 1.000 KS i 1.190 Nm obrtnog momenta. Iako su detalji o motoru šturi, znamo da je spojen s osmostepenskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom i ručicama na volanu za ručno mijenjanje brzina.

Sead Turčalo: 'Kako Rusija podstiče poricanje genocida u Srebrenici i balkansku nestabilnost'

Sead Turčalo: 'Kako Rusija podstiče poricanje genocida u Srebrenici i balkansku nestabilnost'

Zvijer može ubrzati od 0 do 60 mph za svega 2,5 sekunde, dok 400 metara prelazi za impresivnih 9,6 sekundi. Karoserija od karbonskih vlakana ne samo da pridonosi sjajnim performansama, već i smanjuje težinu vozila na 1.343 kg.

Vanjski dio automobila zadržava neke karakteristike C8 Corvette, poput velikih bočnih auspuha zraka i skidajućeg krova, ali predstavlja ih u glađem i elegantnijem obliku.

Rezvani Beast

Agresivan izgled automobila dodatno pojačavaju naslagane četverostruke ispušne cijevi na zadnjem dijelu, okružene velikim difuzorom. Za dodatan osjećaj ekskluziviteta, tu su i vrata koja se otvaraju prema gore, poput krila leptira.

Unutrašnjost vozila donosi poznate Chevroletove elemente, ali s Rezvanijevim ličnim pečatom - uklonjen je prekidački panel koji razdvaja vozača i suvozača, a upravljač je modificiran u stilu Formule 1. Logo Rezvanija zamjenjuje tradicionalni Corvette grb, a kontrolna tabla je redizajnirana, što možda neće svima odgovarati. Ipak, bogatstvo opcija nudi doživljaj pravog Jamesa Bonda na cesti.

Za ljubitelje špijunskih avantura, dostupan je "007" paket za dodatnih 45.000 dolara (81,650 KM), koji uključuje plinske maske, termalne naočale za noćni vid, zaštitu od elektromagnetskih impulsa, elektrificirane ručke vrata, sprej za oči i mnoge druge gadgete koji bi mogli biti korisni u najekstremnijim situacijama.

Rezvani Beast

Za one koji žele dodatnu sigurnost, postoji i opcija blindiranja koja za 55.000 dolara (skoro 100 hiljada KM) nudi dodatnu zaštitu u obliku oklopnog tijela i stakla otpornog na metke. Naravno, ovo može utjecati na performanse "Zvijeri", ali je mala cijena za sigurnost u apokaliptičnim uslovima.

Cijena za Rezvani Beast počinje od 485.000 dolara (880 hiljada KM), a s dodatkom "007" paketa i blindiranja, penje se na 585.000 dolara (više od milion KM). Ali, s obzirom na ograničenu proizvodnju od samo 20 primjeraka, posjedovanje ovog automobila biti će istinska privilegija, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije