Renault predstavio novi model: Symbioz je pravi porodični automobil

0
Radiosarajevo.ba
Renault predstavio novi model: Symbioz je pravi porodični automobil
Foto: Renault / Renault Symbioz

Renault je objavio kako su pripremili novi SUV model koji će uskoro biti u potpunosti razotkriven. Vjerovatno da nećemo imati priliku vidjeti na salonu automobila u Ženevi, ali vjerujemo kako ubrzo nakon njega slijedi premijera.

Novi model donosi i novo ime u proizvodnu paletu Renault modela. Symbioz (francuski symbiose, izvedeno iz starogrčke riječi symbiosis) znači suživot, vrijednost koja je utkana u Renaultov DNK i njegov slogan "vozila za život". Ta riječ ima sličan oblik u mnogim jezicima. Na engleskom je to symbiosis, na španskom simbiose, na talijanskom simbiosi, na bosanskom simbioza. Tako ispada da je lako razumljiva široj publici.

"Novom kompaktnom porodičnom automobilu htjeli smo dati ime koje ima društveni značaj i odražava blisku povezanost porodice s njihovim vozilom.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Naziv Symbioz savršeno dočarava suživot s vozilom, mjesto na kojem su putnici jedno sa svojim automobilom i svijetom koji ih okružuje", izjavila je Sylvia Dos Santos, voditeljica Odjela za strategiju imenovanja modela vozila iz Renaultovog odjela za marketing.

Symbioz, pripadnik SUV C-segmenta trebao bi se svojim dimenzijama smjestiti između sjajno prihvaćenog modela Captur, odnosno većeg modela Austral. Zahvaljujući izražajno velikom gepeku i prostranoj kabini, bit će model koji bi trebao privući porodične mušterije koji cijene prostranost. Dug je 441 centimetar te je ujedno najkompaktniji hibrid u Renaultovoj ponudi vozila C-segmenta.

Renault Symbioz

Renault za sada otkriva kako je novom modelu predodredio štedljivi pogonski sklop motora E-Tech full hybrid 145. Tu je i masa manja od 1.500 kilograma, a koja povećava užitak u vožnji i smanjuje potrošnju goriva. Symbioz će imati opciju i panoramskog staklenog krova Solarbay nove generacije. On upotrebljava tehnologiju tečnih kristala raspršenih na polimerima (PDLC), a koji se zatamnjuje bez upotrebe sjenila.

Novi model je nastavak učvršćivanja Renaulta u C-segmentu. Govorimo li o električnim izvedbama, tu su dva modela - Mégane i Scénic. Riječ je o modelima od 420, odnosno 447 centimetara. Uskoro će tu biti i tri E-Tech full hybrid modela. Ponudu će otvarati Symbioz od 441 cm, nastavljat će Austral od 451 cm, te završavati Mégane Conquest - SUV coupé od 456 cm, javlja autonet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije