Renault pokazao novi Twingo

0
Radiosarajevo.ba
Renault pokazao novi Twingo
Foto: Renault / Novi Renault Twingo

Renault je prema ranijim najavama predstavio koncept kojim najavljuje nasljednika Twinga i, što je još važnije, ulazak u borbu među najjeftinijim električnim modelima u Europi.

Ako je prije spomenuti Renault 5 startao u domeni ispod 25.000 eura (49.005 KM), jasno je da će novi Twingo biti još jeftiniji, vjerovatno na razini od 20.000 eura (39.244 KM).

A kad je dizajn u pitanju, sličnost s prvom generacijom modela je neosporna.

Britanski političari: "Rusija sije haos u regiji Balkana, trebali bismo poslati vojsku u BiH"

Britanski političari: "Rusija sije haos u regiji Balkana, trebali bismo poslati vojsku u BiH"

Posebno je to uočljivo sprijeda, gdje simpatičan izgled upotpunjuje prepoznatljiv oblik svjetala, te u izvedbi trostrukih ventilacijskih otvora na prednjem poklopcu. I bočna silueta s ručicama vrata jasno upućuje na monovolumensku formu originala, dok nazad tek oblik svjetala asocira na proizvod s početka 1990-ih.

Već sada je poznato da novi Twingo dolazi najkasnije 2026. godine. Logično, imat će isključivo električni pogon, i to s nazad postavljenim pogonom i zadnjim pogonom. Renault ne otkriva specifikacije pogona, ali iznenađuje podatkom da će se simpatični mališan kretati uz minimalnu potrošnju od 10 kWh/100 km.

Novi Renault Twingo

Također, Renault će ovim modelom ponuditi 75% manju emisiju CO2 tokom cijelog životnog ciklusa automobila u odnosu na prosječan auto pokretan motorom s unutarnjim izgaranjem koji je prodan ove godine.

Zvuči odlično, ali to su tek projekcije koje će proizvođač u konačnici morati postići.

I još nešto, pogledate li siluetu modela postavljenog na "AmpR Small" osnovu, vidjet ćete dodatni par vrata, a to za segment ispod 20.000 eura zvuči odlično.

Novi Renault Twingo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije