Formula 1: Norris ponovo slavio ispred Verstappena, svjetski prvak već sedam utrka bez trijumfa

0
Radiosarajevo.ba
Formula 1: Norris ponovo slavio ispred Verstappena, svjetski prvak već sedam utrka bez trijumfa
Foto: EPA - EFE / Lando Norris

Vozač McLarena Lando Norris trijumfovao je na Velikoj nagradi Singapura, 18. utrci ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Britanac je na stazi Marina Bay došao do treće pobjede ove sezone i ujedno u karijeri, a prvi put je uspio da slavi poslije starta sa pol-pozicije.

Norrisu je najbliži bio Max Verstappen u bolidu Red Bulla, ali je njegov zaostatak bio preko 20 sekundi, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao drugi vozač McLarena Ocscar Piastri.

UŽIVO | Poplave u BiH 2024: U Donjoj Jablanici pronađena još dva tijela

UŽIVO | Poplave u BiH 2024: U Donjoj Jablanici pronađena još dva tijela

Na taj način, Verstappen je produžio svoj niz bez trijumfa na osam utrka, a takav rasplet doveo je do toga da Norris svoj zaostatak u generalnom plasmanu smanji na 52 boda šest utrka prije kraja sezone.

Borba za trijumf pod svjetlima reflektora u Singapuru završena je praktično na startu, kada je Norris prvi put u karijeri uspio da se zadrži u vodstvu pošto je krenuo sa pol-pozicije.

Od tog trenutka, britanski vozač je samo povećavao prednost u odnosu na Verstappena, koji također nije bio ugrožen tokom celog trajanja utrke.

Četvrti je bio George Russell iz Mercedesa, peti Ferrarijev Charles Leclerc, a šesti Lewis Hamilton (Mercedes).

Sedmo mjesto pripalo je Carlosu Sainzu Jr. (Ferrari), dok su iza njega završili Fernando Alonso (Aston Martin), Nico Hulkenberg (Haas) i Sergio Perez (Red Bull Racing).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije